- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данцу припао трилер у Паризу – уследила је лекција на мрежи: „Престани да се понашаш као беба“

© AP Photo / GEORGIOS KEFALASХолгер Руне
Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Дански тенисер Холгер Руне пласирао се у друго коло Мастерса у Паризу преко ветерана Стана Вавринке у изузетно драматичном мечу. Деветнаестогодишњак из Копенхагена спасио је три меч лопте и на крају је славио после преокрета 4:6, 7:5, 7:6(3), да би на крају добио лекцију од искуснијег колеге приликом поздрава на мрежи.
Требало је да буде класичан поздрав двојице тениских асова на мрежи по завршетку сусрета, али се претворило у чврст и дуг стисак руке, резигнираног Швајцарца због пораза.

„Престани да се понашаш као беба на терену“, могло се, наводно, прочитати са усана Стана Вавринке који се борио, али је на крају потписао капитулацију пред 18 година млађим Рунеом.

Што се самог меча тиче и дешавања на терену у Паризу, Руне је пропустио прилику да направи брејк у седмом гему уводног сета.
То је дало психолошку предност Стану Вавринки који је у десетом гему одузео сервис Данцу и успео да слави резултатом 6:4.
Уследила је велика борба, а Руне је већ на старту наредног сета направио брејк и повео 2:0. Ипак, Вавринка је узвратио у осмом гему и меч је био у егалу 4:4 када је други сет у питању.
Руне је био пред елиминацијом и морао је да брани две меч лопте при резултату 5:4 за Швајцарца.
Исчупао се некако млади и талентовани Данац који је успео да наниже три гема и да слави 7:5.
Поново је Вавринка имао меч лопту у трећем сету, при резултату 6:5, али се Руне поново на невероватан начин извукао из непријатне ситуације и успео је да се избори за тај-брејк.
У њему је више снаге и свежине имао 19-годишњи Данац који је славио с убедљивих 7:3 и пласирао се у друго коло Мастерса у Паризу, где ће за противника имати Пољака Хуберта Хуркача који је именован за десетог носиоца.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Ђоковић: Осетио сам велики притисак
Тенисерка Ана Ивановић  - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Ана Ивановић наставља трку за Кућу славних
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Ђоковић нашао решење за агресивног Американца!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала