- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

За убицом Дарје Дугине расписана међународна потерница

© Sputnik / Илья ПиталевМосковски регионални суд
Московски регионални суд - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Русија је расписала међународну потерницу за Наталијом Вовк која се терети за убиство руске новинарке и политиколога Дарје Дугине.

Како је саопштено Спутњику, московски градски суд одредио је да, након хапшења на територији Русије или екстрадиције, Наталији Вовк буде одређен притвор од два месеца.

Вовк се терети за убиство које је починила група лица, мотивисана политичком или другом мржњом. У Русији јој прети казна затвора од осам до 20 година.
Дарја Дугина погинула је 20. августа када је експлодирао аутомобил којим је управљала. Она је преминула на лицу места. Аутомобил је експлодирао када је детонирана експлозивна направа постављена на њему.
Федерална служба безбедности Русије саопштила је да иза убиства руске новинарке стоје украјинске специјалне службе, а починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, која је са ћерком допутовала у Русију 23. јула.
Према информацијама ФСБ, након што је аутомобил у коме се налазила Дугина дигнут у ваздух, Наталија Вовк и њена ћерка отпутовале су у Естонију преко Псковске области.
Сахрана Дарје Дугине - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СВЕТ
Медији: САД сматрају да иза убиства Дугине стоји Кијев
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала