- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је поново себи „пуцала у ногу“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Фудбалери Црвене звезде
 Фудбалери Црвене звезде  - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде одиграли су једну од најслабијих сезона на европској сцени, а епилог тога је елиминација у групној фази Лига Европе у конкуренцији са Монаком, Ференцварошом и Трабзоном. У мечу у Кнежевини (4:1) који је за шампиона Србије био бити ил' не бити, показало се још једном да Европа не трпи импровизацију.
Звезда је на стадиону „Луј Други“ „пуцала себи у ногу“, с обзиром на то да је тренер Милош Милојевић послао екипу на терен без класичног задњег везног, а и сва четири гола које је Борјан примио пала су из грешке.
С тим вам се у Европи црно пише!
Јасно је да је Звезда била приморана да се коцка у Монте Карлу, да игра на све или ништа и да су далеко веће шансе биле да резултат буде кобан по њу, што се на крају и догодило.
Црвено-бели су заиграли са Гелором Кангом и Мирком Иванићем као два задња везна, а чињеница је да су по вокацији њих двојица централни и офанзивни везни, никако они који могу да „кваре“ игру противника и да обављају „прљав посао“. За то је у претходним сезонама обично био задужен Секу Саного који је тренутно повређен. Није то примарна позиција ни Кингса Кангве који се недавно опоравио од повреде мишића и који је на почетку другог полувреме заменио Стефана Митровића да би спречио бруку.
Није од првог минута било ни Славољуба Срнића који је универзалац клуба са Маракане и који би можда могао да буде од веће користи на поменутој позицији од поменутог двојица, али је лоша позиција и последње место на табели Групе Х натерала Милојевића да не игра са класичним задњим везним, већ да покуша да нападне Монако у његовом дворишту.
То се показало контрапродуктивно јер је петоструки узастопни шампион из Монте Карла испраћен са четири гола у мрежи. Поражавајуће!
Када су поменути голови у питању, код првог је „запливао“ Милан Борјан, кренуо је на једну високу лопту коју је упутио леви бек Кајо Енрике, али је Кевин Фоланд био бржи од њега и главом је успео да је пошаље у мрежу.
Ни други гол није био ништа боља реакција Звездине последње линије, након што је Немања Милуновић главом „на тацни“ послужио ривала у свом шеснаестерцу, а уследила је нова егзекуција Немца Фоланда.
Иста слика и реакција уследила је и код трећег гола домаћина након што је Милан Родић закуцао лопту у сопствену мрежу, после продора Руса Головина по левој страни. Код четвртог је већ била „вртоглавица“ у редовима гостију, па је Милуновић потпуно запоставио свог директног ривала, Кевина Фоланда, који је као на тренингу послао лопту иза Борјанових леђа.
Звезда је завршила европску причу, као последњепласирана у Групи Х неће се преселити ни у Лигу конференција, где је Партизан изборио нокаут фазу такмичења, већ ће моћи да се фокусира на Суперлигу и Куп Србије.
Сам тренер Милојевић је рекао да су грешке скупо коштале Звезду, као и да је фокус на освајању првенства које први пут у историји Суперлиге доноси директан пласман у Лигу шампиона и финансијску ињекцију од 30 милиона евра.
Тада ће сасвим сигурно бити простора да се доведе озбиљан задњи везни који је фалио Звезди на европској сцени како би избегла прерану елиминацију.
* Гост Миљана Милићевића у емисији Миљанов корнер недавно је био бивши фудбалер Раде Богдановић који је причао о последњем појачању Звезде Калифи Кулибалију, који је стигао из Нанта, али се од тада није прославио, а није добио ни прилику против Монака у тренуцима када је Звезди био неопходан тријумф.
Косово је срце Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Чула је и Кнежевина – Косово је Србија! /видео/
Милош Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Милојевић: Наша брејк лопта је била Будимпешта
Монако - Звезда, Лига Европе - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Немац за пола сата угасио Звездино европско пролеће
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала