Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти у Берлину задао смртоносни ударац Бриселском споразуму — сити смо лицемерја Запада

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је Аљбин Курти изјавама у Берлину — да га не интересује формирање Заједница српских општина и да смењује Ненада Ђурића са места Регионалног полицијског директората Север — задао смртоносни ударац Бриселском споразуму.
Курти је тиме, истакао је Петковић, изазвао узнемиреност код Срба са КиМ због чега је председник Србије Александар Вучић током прошле ноћи разговарао седам сати са политичким представницима Срба са Космета.
„Ово понашање је кап у препуној чаши, превршило је сваку меру. Аљбин Курти усред Берлина гази Бриселске споразуме. Или Запад није чуо, па зато немамо никакве реакције са Запада. Он би да поставља и смењује српске полицајце, кршећи тачку 9 Бриселског споразума. Директора Директората бира српски народ“, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.
Петковић је поручио да се очекује реакција државе Србије због бруталног кршења међународног права, Бриселског и свих других споразума.
„Од 22.30 до 5.30 сати Вучић је разговарао са више наших људи. Они су сви јединствени да бране своје право на свој опстанак и на слободу кретања“, казао је Петковић.
Петковић је навео да је српски народ са КиМ јасно рекао председнику да не жели да напушта своја огњишта, да ће на демократски и миран начин пружити отпор, али и да ће се, уколико их неко нападне, борити свим средствима.
„Вучић је јасно рекао да смо уз свој народ и да се неће поновити погром ни Олуја. Имамо председника који се бори за свој народ и никада га неће оставити на цедилу“, истакао је Петковић.
Петковић је, поводом пререгистрације возила, поновио да српски народ има своје легитимне таблице КМ и да не жели таблице РКС које им намеће Курти.
„Сити смо лицемерја које долази са Запада. Ми ћемо се борити за мир и стабилност. Када вас сатерају у ћошак, када вам не дају шансу да одговорите... Имате понашање Куртија које је неприхватљиво, са крајњим циљем да се протера наш народ са КиМ. Зато је наш народ изразио бојазан да не жели да у камионима и приколицама иде у правцу централне Србије“, казао је Петковић.
Петковић је подсетио да је за сутра заказан састанак Срба са КиМ, после чега ће саопштити своје одлуке.
„Свима је апсолутно јасно да су уз своју државу и свог председника. Сви они знају да је њихова једина држава Србија и да им није врховни командант ни Курти, ни Вјоса, већ Александар Вучић“, нагласио је Петковић.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СРБИЈА
Вучић отказао све посете иностранству, данас ванредна седница Владе о КиМ и састанак са Синодом СПЦ
Јариње - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СРБИЈА
Српски полицајац са севера КиМ за Спутњик: Скинућу униформу кад то буде тражио народ, а не Курти!
(Са леве на десно) Градоначелник Звечана Вучина Јанковић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Српске листе Игор Симић, министар за заједнице и повратак у тзв. влади Косова Далибор Јефтић и председник општине Лепосавић Зоран Тодић на протесту Срба у Косовској Митровици. - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СРБИЈА
Заказан хитан састанак: Предложено да Срби напусте све институције тзв. Косова на северу покрајине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала