Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Министар одбране открио одакле је дошао дрон који је оборен код Рашке

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеМинистар одбране Србије Милош Вучевић
Министар одбране Србије Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Дрон који је Војска Србије оборила у рејону Копаоника, пошто је надлетао војне објекте, долетео је са југа Косова и Метохије, рекао је министар одбране Милош Вучевић.
Дронова је претходних дана било више него што је уобичајено и забрињавајуће је то што су се кретали око војних објеката и тамо где је војска, рекао је Вучевић гостујући на ТВ Прва.
Упитан чији је дрон који је онеспособљен у околини Рашке, министар одбране је рекао да то не може да каже, али да није дошао са севера Косова већ са југа.
Вучевић је истакао да је председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић одмах потписао неопходне акте да Војска Србије може да реагује и да ће она дејствовати када год буде угрожена безбедност земље.
Упитан на шта се Србија спрема и шта значе маневри који су били у четвртак, рекао је да су војне вежбе, па и она на Пасуљанским ливадама, биле давно планиране и да их је било по целој Србији.
„Војска се спрема да буде на висини задатка, да испуни наредбе врховног команданта и да чува Србију“, истакао је Вучевић.
Додао је да Србије не жели ратове, већ да је за разговоре али да је спремна за све опције, те да ће руководство Србије и војска учинити све да до рата не дође.
Дрон - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СРБИЈА
Откривени детаљи: Како је Војска Србије оборила дрон изнад Копаоника
Александар Вучић на Пасуљанским ливадама током вежбе Маневри 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СРБИЈА
Вучић: Извиђање дроновима је један вид агресије на државу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала