- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски амбасадор оптужио САД за ризичне биолошке пројекте у иностранству

© AFP 2023 / Paul J. RichardsЧлан јединице америчке војске испред знака Пентагона
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије у Америци Анатолиј Антонов је у интервјуу издању „Њузвик“ оптужио америчке власти да настављају да спроводе „изузетно ризичне“ биолошке пројекте у иностранству.
Антонов је додао да Вашингтон то чини супротно сопственим принципима.
„Тренутно у непосредној близини руских граница постоји преко 50 лабораторија које контролише Пентагон. Према проценама кинеског Министарства иностраних послова, мрежа која је под контролом Министарства одбране САД укључује најмање 336 сличних пројеката по целом свету“, нагласио је амбасадор.
Према његовим речима, биолабораторије раде у потпуној тајности, а у земљама које добијају такву америчку помоћ, приметно је погоршање епидемиолошке ситуације.

„Вашингтон и Кијев не откривају своје сумњиве пројекте које од 2016. године реализују под шифрованим називима UP-4, Flu-Flyaway, P-781, чак у годишњим извештајима у оквиру Конвенције о биолошком оружју. Овакво понашање само указује на чињеницу да САД и Украјина имају шта да крију“, оценио је Антонов.

У Вашингтону тврде да је рад њихових биолабораторија у иностранству изразито мирољубиве природе, укључујући у Украјини.
Претходно, Савет безбедности Уједињених није усвојио резолуцију Русије о формирању комисије за истрагу војно-биолошке активности у Украјини. За нацрт резолуције у СБ УН гласале су Русија и Кина, док су САД, Велика Британија и Француска биле против. Остале чланице СБ УН биле су уздржане.
Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански тим поводом је изјавио да се Запад боји формирања комисије СБ УН за истрагу околности војно-биолошке активности Сједињених Америчких Држава и Кијева на украјинској територији.
Вакцина - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СВЕТ
Амерички медији: Несреће у биолабораторијама у САД нису пријављиване
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала