- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Русија остаје отворена за преговоре са Украјином

© БелТА / Уђи у базу фотографијаЗаставице Русије и Украјине
Заставице Русије и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Русија остаје отворена за преговоре са Украјином, али у овом тренутку нема начина да се они наставе, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„У више наврата смо говорили да руска страна остаје отворена како би остварила своје циљеве преговора, али смо такође више пута скренули пажњу свима да у овом тренутку не видимо такву могућност, пошто је у Кијеву кодификовано, тј. претворено у закон о ненастављању било каквих преговора са руском страном“, објаснио је Песков новинарима.
Коментаришући чланак „Вашингтон поста“ о преговорима САД са Кијевом за подстицање дијалога са Русијом, Песков је додао да не зна да ли је то тачно, да има и истинитих извештаја, али пре свега спекулација.
„Не знамо да ли је то истина или не, јер понављам, има и истинитих извештаја, али пре свега извештаја који су апсолутне спекулације или чисте лажи. Стога не можемо да коментаришемо, с обзиром да нисмо сигурни да је то тачно“, рекао је портпарол.
Раније је „Вашингтон пост“, позивајући се на лица упућена у разговоре, објавио да администрација америчког председника Џозефа Бајдена приватно тражи од украјинског руководства да покаже отвореност за преговоре са Русијом.
Председник Украјине Владимир Зеленски раније је потписао указ о ступању на снагу одлуке Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о немогућности вођења преговора са председником Русије. Крајем октобра председник Русије Владимир Путин рекао је да је Русија спремна за преговоре о Украјини и позвао Кијев да одмах прекине сва борбена дејства.
Експлозија у Лвовској термоелектрани - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
Специјална операција у Украјини
Руски дипломата: Кијев нема никакав предлог за решавање конфликта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала