- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

МИП Русије: Москва не преговара са Вашингтоном о Украјини

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Русија нема никакве прелиминарне услове за преговоре са Украјином, изузев једног главног услова, изјавио је новинарима заменик министра иностраних послова Русије Андреј Руденко.
„Украјина је усвојила закон који јој забрањује мировне преговоре са Русијом. То је њихов избор. Ми сво увек говорили да смо спремни за те преговоре, који нису били прекинути нашом кривицом“, објаснио је Руденко.
Он је додао да са руске стране не постоје никакви прелиминарни услови, изузев главног услова, а то је да Украјина покаже добру вољу.
Заменик министра је такође истакао да Русија не преговара са Белом кућом о Украјини.

Наставак прехрамбеног споразума зависи од много фактора

Дипломата је изјавио да Москва није задовољна како се одвија укидање ограничења на извоз руских производа и ђубрива у оквиру прехрамбеног споразума.

„За сада има још времена, пратимо како се спроводи овај споразум након нашег обновљеног учешћа. Као што сам већ рекао, веома смо незадовољни како се реализује руски део, за који су Уједињене нације преузеле одговорност за решавање проблема који су евидентирани“, нагласио је Руденко.

Према његовим речима, Русија ће приликом одлучивања о продужењу прехрамбеног споразума узети у обзир све факторе.

О заштитној зони Запорошке нуклеарке

Заменик министра је додао да се преговори о стварању заштитне зоне око Запорошке нуклеарке настављају, као и да надлежни органи разматрају предлог Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА).
Претходно је украјински председник Владимир Зеленски, након писања западних медија да Кијев подстичу на дијалог са Русијом, изнео украјинске услове за почетак дијалога.
Крајем октобра председник Русије Владимир Путин рекао је да је Русија спремна за преговоре о Украјини и позвао Кијев да одмах прекине сва борбена дејства.
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
РУСИЈА
Вашингтон позвао Кијев да покаже да је отворен за преговоре с Москвом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала