- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Африканац изнео доказ – оптужбе о Новаку су лажне

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и његов тим били су на удару критика Бена Ротенберга, америчког новинара, који је желео да покрене теорију завере и натера јавност да поверује да се Србин допингује. После срамног напада огласио се Роби Кениг, бивши тенисер, који је појаснио поступак Новакових тренера и отклонио све сумње.
Бен Ротенберг који није без разлога добио звање дежурног критичара Новака Ђоковића током Мастерса у Паризу покренуо је лажне гласине о српском тенисеру.
Током полуфиналног меча са Стефаноцом Циципасем, Новаков тренер Улисес Бади покушао је да из Новакове торбе извуче флашицу коју је хтео преко скупљача лоптица да пошаље српском асу, али да нико не примети шта се налази у торби.
Остатак Ђоковићевог тима заклонио је Бадија, а тај поступак није прошао незапажено код Ротенберга који се одмах огласио и покренуо сумње да Новак користи неки недозвољени напитак.
Американац чија је ужа специјалност тенис заборавио је важну чињеницу да тенисери не воле да њихови противници знају шта им се налази у торбама, а на то га је подсетио Роби Кениг, бивши тенисер.
„Не могу да верујем да се о овоме уопште дискутује. Елитни спортисти у сваком спорту, али посебно оним индивидуалним, не желе да њихови ривали знају њихове пословне тајне. То су основе такмичења. Да ли сте икада видели тренинг програм Пјера Паганинија за Роџера Федерера? Нема шансе...“, написао је Кениг који је после тениса прешао на посао коментатора.
Новака су и раније исптивали шта пије у паузама, али српски тенисер никада није желео да открије тајну.
Да се не ради о никаквој врсти допинга или недозвољеног напитка јасно говори податак да је Новак Ђоковић тестиран у току ове зоне 21 пут на све забрањене супстанце.
Један од најбољих тенисера свих времена ове године био је међу најчешће тестираним играчима и јасно је да уколико овај напитак пије на сваком турниру не постоји шанса да се не открије уколико је забрањен.
Дакле, једноставно се ради само о томе што сваки играч има своје тајне које жели да сакрије од ривала што звучи потпуно логично.
Питање је колико ће Кениг моћи да заустави Ротенберга у ширењу лажи, али је битно што се коначно чуло и стручно објашњење.
► Недавно је најбољи српски тенисер говорио за Спутњик.
Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
СПОРТ
Новаков ђак генерације – Данац прескаче школу и иде одмах на факултет
Српски тенисер Новак Ђоковић са навијачима у Мелбурну, на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
СПОРТ
Сара је урадила све да би стигла до Новака: „Видео је заставу Србије и дошао!“ /фото/
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
СПОРТ
Ђоковића у Торину може да сачека жестока конкуренција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала