- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Ердоган: Повлачење руске војске из Херсона је позитивна одлука

© AP Photo / Turkish Presidency Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Турски лидер Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је одлука Русије у вези са Херсоном позитивна. Такође је нагласио да ће се посреднички напори Анкаре у циљу решавања украјинске кризе наставити.

„Наши посреднички напори се настављају без прекида. Конкретне рокове за преговоре и то када ће се ова ситуација окончати тренутно је немогуће коментарисати. Последња одлука руске стране поводом Херсона је позитиван моменат, значајна одлука“, рекао је Ердоган новинарима на аеродрому у Анкари пре полетања у Самарканд.

Председник Турске је нагласио и да рачуна на наставак телефонских разговора са руским колегом.
„Моје очекивање се састоји у томе да ако руска страна буде учествовала на самиту Г20 у Индонезији, тренутно не знам хоће ли или неће, онда ће постојати могућност за састанак лицем у лице. У супротном, наставићемо дипломатију преко телефона. Наше очекивање подразумева да се обезбеди мир“, поручио је Ердоган.
Ердоган је још изјавио да се његов однос са руским председником Владимиром Путином заснива на поверењу и додао да без тога не би било могуће обнављање учешћа Русије у прехрамбеном споразуму.
Претходно је министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио на састанку са генералом Сергејем Суровикиним да руска војска треба да се повуче на леву обалу Дњепра.
Ђуро Билбија  - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
РУСИЈА
Ђуро Билбија: Повлачење руских трупа – тактички потез
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала