- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Тесна битка за амерички Сенат: Демократе освојиле Аризону, у игри још два места која одлучују већину

© AP Photo / Rogelio V. SolisГласање на изборима за амерички Конгрес
Гласање на изборима за амерички Конгрес - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Демократа Марк Кели победио је републиканца Блејка Мастерса у трци за Сенат у америчкој савезној држави Аризона, па је резулатат после међуизбора у САД за Сенат америчког Конгреса тренутно изједначен, обе странке имају по 49 места.
Демократама је потребна победа у још једној држави (Џорџија или Невада) да би дошли до већине у Сенату, пошто у случају да је исход нерешен (50:50), Демократска странка има већину јер може да рачуна на глас потпредседнице САД Камале Харис.
Скоро је извесно је да ће у Џорџији бити поновљени избори, јер нико од кандидата није прешао неопходних 50 одсто гласова, док је, према пројекцијама америчких медија, у Невади тесна битка.
На основу 94 одсто пребројаних гласова у Невади, републиканац Адам Лексолт има 821 глас више од демократе Кетрин Кортес Масто.
Када је реч о Представничком дому, републиканци су близу победе, јер имају 211 мандата, а демократе 203. Пребројавање гласова за Представнички дом још није готово, а за већину је потребно 218 од 435 места, наводе амерички медији.
Одавање почасти у ротонди Капитол хила полицајцу страдалом у нередима у 6. јануара - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
СВЕТ
Бизарно: Мртви кандидати побеђују на америчким изборима
Противник америчког председника Доналда Трампа долази испред зграде америчког Конгреса у Вашингтону за време суђења за Трампов опозив - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СВЕТ
Крај америчког сна: Може ли победа републиканаца променити русофобну политику Вашингтона /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала