- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

МИП Русије поручио Пољској: Престаните са антируским спекулацијама и хистеријом

© Sputnik / Андрей Теличев / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Москва позива Варшаву да се не уплиће у прљаве провокације које намешта кијевски режим и да не иницира сопствене, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.
Пољском отправнику послова, који је позван на разговор у МИП поводом ракетног инцидента у Пољској, према саопштењу на сајту Министарства, речено је да Москва очекује од Варшаве да престане са свим антируским спекулацијама поводом пада ракета.
Такође, пољском дипломати је скренута пажња на неприхватљиво распламсавање антируске хистерије око инцидента.
Претходно је саопштено да је МИП Русије позвао на разговор амбасадора Пољске у Москви Кшиштофа Крајевског у вези са ракетним инцидентом.
Раније је „Си-Ен-Ен“, позивајући се на извор из америчке администрације, објавио да је украјинска војска обавестила Сједињене Америчке Државе и друге западне савезнике да је покушавала да пресретне руску ракету у временском периоду који се поклапа са инцидентом у Пољској, а такође и близу тог места.

Инцидент у Пољској

Пољски медији су 15. новембра јавили да су две ракете пале у Лублинском војводству на граници са Украјином, при чему су две особе погинуле. Министарство спољних послова земље саопштило је да је ракета која је пала у Пољској руске производње. Међутим, ова информација није потврђена у САД, а затим је председник САД Џозеф Бајден саопштио да према прелиминарним информацијама није тачна верзија да је у питању руска ракета.
Руско Министарство одбране саопштило је да тог дана није било напада на циљеве у близини украјинско-пољске границе, а објављене фотографије неких крхотина немају никакве везе са руским оружјем. Фотографије објављене у Пољској са места инцидента у Пшеводову недвосмислено указују да су тамо пали фрагменти ракете украјинског ПВО система С-300, истакли су у Министарству.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је у среду да Алијанса нема доказа да је пад ракете у Пољску резултат намерних дејстава.
Италијанска премијерка Ђорђа Мелони - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
СВЕТ
Италијанска премијерка: Русија је у сваком случају крива за инцидент у Пољској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала