- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал је скупио храбрости да призна: То што се десило Новаку није добро за спорт

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић добио је најбоље могуће вести из Аустралије које се односе на то да ће моћи да игра на предстојећем првом Гренд слему у сезони. Српски ас ће бити у прилици да се поново изједначи са Рафаелом Надалом по броју освојених Гренд слемова, а о Новаковом повратку у Мелбурн и славни Шпанац је имао коментар.
Након вести да је Ендрју Џилс укинуо трогодишњу забрану уласка у земљу Новаку Ђоковићу, како би дали подршку српском тенисеру огласиле су легенде аустралијског тениса попут Тода Вудбриџа и Рене Стабс, али чекала реакција и Новакових ривала.
Након што је победом завршио учешће на Завршном мастерсу у Торину Рафаела Надала новинари су питали и за коментар поводом Новаковог доласка у Аустралију.

„Одувек сам причао исто, тенис је бољи када су најбољи играчи на терену. На крају свега, није потребно да правимо много приче. Иако је прошле године настао прави хаос због свега што се десило у Аустралији, то није било добро за наш спорт. То је сад прошлост. Роџер не игра више. Ја сам пропуштао Гренд слемове због повреда. Прошле године Новака није било у Аустралији. То је прошлост. Срећан сам због њега, збиг турнира, због навијача. То је све“, изјавио је Надал.

Дипломатски, пружио је подршку највећем ривалу, али није желео превише да говори на ту тему јер је свестан да више неће бити у великој предности јер Ђоковић више неће каскати.
„Бик са Мајорке“ власник је 22 Гренд слем трофеја, док Новак има само један мање, а треба имати у виду да је ове године био спречен да наступа на Аустралијан Опену и УС Опену.
Међутим, од Надала се ретко могло чути да је имао реч подршке за српског тенисера у тим тешким ситуацијама и увек је вешто покушавао да не прича на тему неправде која је задесила Ђоковића.
Надал такође зна да је Новаку у Аустралији где је Србин поносни рекордер са девет трофеја тешко парирати.
За Спутњик је недавно причао Новак Ђоковић.
Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СПОРТ
Један гем је одредио Ђоковићевог противника у полуфиналу!
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СПОРТ
Аустралија бруји о Новаку: „Хвала Богу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала