- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Степијева контра поново на Спутњику: Не освета, победа!

© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Познати српски стручњак Драгослав Степановић Степи, поручио је за Спутњик из Немачке, где живи, да Србија може да прође групу на Мундијалу, као и да не треба да се свети Швајцарској, већ да је победи.
Бивши тренер Ајнтрахта и Војводине, који ће као и на Европском првенству прошле године, бити колумниста Спутњика током Мундијала у Катару, „скенирао“ је ривале Србије у Групи Г, додајући да Пикси можда нема искуство вођења екипе на великим такмичењима, али да је он од његовог доласка на кормило доста тога доброг урађено, а у генералној проби у петак увече демолиран је Бахреин у Манами резултатом 5:1.
Kолумну Драгослава Степановићa – „Степијева контра“ моћи ћете да читате на Спутњику током трајања Мундијала у Катару од 20. новембра до 19. децембра.
„Ми полазимо са оне тачке где смо Португалију у Лисабону победили. Екипа и даље има тај замах, где између осталог ништа није било негативно, осим можда оног пораза код куће на старту Лиге нација од Норвешке. Али, ову екипу ништа не може да поремети и она ће сасвим сигурн желети да покаже већ у тој првој утакмици своју вредност“, истиче Степи на старту разговора за Спутњик.
Колико је заправо добро, а колико лоше што са Бразилом играмо прву утакмицу на Мундијалу? Пре четири године у Русији било је обрнуто, са Бразилцима смо затварали групу и пораз нас је послао кући...
- Прва утакмица је најважнија, али није трагедија ако изгубимо. Бразил је свакако фаворит за освајање трофеја и треба их поштовати. Читао сам мало бразилске медије и видео да код њих није баш најбоља атмосфера, да је селектор од појединих играча тражио да не играју 100 одсто за своје клубове и да се чувају за Мундијал. Бразилци су опасни у свакој секунди, како напред тако и назад. Имају тај квалитет да могу за три минута да преокрену меч, чак и ако губе. Одиграли смо феноменалне квалификације и баш као у доба Радомира Антића одлазимо на Мундијал са неким циљем. Знамо шта хоћемо, хоћемо да прођемо групу и то можемо.
Како оцењујете Швајцарску и Камерун, чињеница је да ћемо са њима водити битку за пролаз у други круг?
- Што се Швајцараца тиче ту имају две ствари, али ћу морати да повучем паралелу са Вучићевом изјавом због чега је изабрао седам жена у владу ове године. Жене не реагују одмах на неку ствар која се десила, а мушкарци би одмах да се туку, да се свете. Жене даве противника, све извуку из њега, па тек онда донесу одлуку. Ми не треба да идемо да се светимо Швајцарцима за пораз из Русије када нас је оштетио судија Брих јер није досудио пенал над Александром Митровићем. Треба само да их победимо, то је довољно. Да победимо оне што су рођени на Косову, а мисле да су рођени на Беверли Хилсу и што провоцирају показивањем двоглавог орла. Од Камерунаца смо бољи, они немају тај квалитет него иду увек да изненаде, па шта буде, како буде. Све могућности у нашој групи су у игри, али јако је битно да не идемо у Катар да се светимо било коме, већ да играмо фудбал“.
© Фото: ФССДушан Влаховић, Александар Митровић
Душан Влаховић, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Душан Влаховић, Александар Митровић
Колико вас плаши здравствена ситуација са Александром Митровићем и Душаном Влаховићем, обојица су и даље под знаком питања за Бразилце, можда и више од тога?
- Мислим да је то наш највећи проблем што један играч мора да се бори и да игра и када је спреман 60, 70, 80 одсто, а не да је максимално спреман и здрав. То су највећи проблеми. То је оно што једну екипу чини екипом. Пикси је досад углавном правио игру око њих двојице јер су врхунски нападачи и показали су да могу да играју заједно. Одличан су тандем. Уколико не буду могли, то је шанса за Луку Јовића који је последње три године изгубио много од свог реномена. Могуће да ће добити прилику да покаже шта зна. Ту је и Филип Ђуричић. Уосталом, може Пикси да игра и са једним центарфором“.
Чиме бисте били задовољни, којим резултатом Србије на Мундијалу? Шта је за вас успех?
- Први и основни задатак јесте да се прође група. Дуго нас није било на великим такмичењима и сам пласман је успех, али амбиције морају да постоје и да буду високе. Ако прођемо групу, мислим да сам негде видео да бисмо могли да укрстимо са Немцима, а у нокаут фази свакако нема спекулација и противника не можете да бирате. Морате свакога да победите уколико желите да идете даље и даље“.
Кога видите као фаворита за подизање „Златне богиње“ у децембру?
- Бразил је увек фаворит, ту су Французи, Аргентинци, Немци. Французи имају Коло Муанија из Ајнрахта који је брз као метарк. Можда би и Белгијанци коначно могли да блесну. Увек постоји једна екипа која буде изненађење, и ту мислим да би требало обратити пажњу на Енглеску. Играли су финале Европског првенства са Италијом, и мислим да би сада могли да направе чудо. Ту је и Аргентина са Месијем“, закључио је Степановић.
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Катар 2022
Пикси: Ово је живот /видео/
Швајцарска, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Катар 2022
ЕКСКЛУЗИВНО Уредник „Блика“: Многи Швајцарци неће гледати Мундијал - Албанци су научили лекцију
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
СПОРТ
Роналдо више „не станује“ на Олд Трафорду /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала