- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Једна лоша утакмица неће ништа променити“

© Фото: ФСССаша Лукић, Страхиња Павловић, Светско првенство
Саша Лукић, Страхиња Павловић, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Дан после пораза од Бразила (2:0) на старту Светског првенства пред новинарима су се појавили Саша Лукић и Страхиња Павловић. Неуспех су, како кажу, архивирали и окренули преосталим утакмицама са Камеруном и Швајцарском преко којих ће тражити пролаз у други круг.
„Једноставно, играли смо против једне од најбољих репрезентација на свету. Ако је неко мислио да ће бити лако, сигурно се преварио. Било је очигледно да је прво полувреме било изједначено и морамо да будемо искрени и реални, да је могло боље - могло је. Да смо могли храбрије - требало је. Али се утакмица у другом полувремену одвијала на други начин и они су сигурно фаворити за освајање Светског првенства. Само треба да гледамо унапред и све ће бити у реду. Најбитније су наредне две утакмице и мислим да ће бити све у реду“, рекао је Саша Лукић.
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
Хрвати ликују због пораза Србије, а заборавили како они пролазе са Бразилцима
На његову изјаву надовезао се Павловић.
„Саша је већ све рекао. Тешка утакмица, били су бољи, успели су да победе. Знали смо да ће бити ове друге две важније за нас. Ако победимо идемо даље“, додао је Страхиња.
Лукића су новинари питали о дуелу са Нејмаром.
„Мислим да је био велики изазов за мене. Морате да буде сконцентрисани свих деведесет минута и добро смо одрадили посао у првом делу, али у другом делу то нисмо били ми. Морамо да се окренемо даље. Изашао сам зато што је то била одлука селектора Драгана Стојковића“, одговорио је Лукић.
© AP Photo / Thanassis StavrakisСрбија и Бразил
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Страхиња је открио шта им је рекао селектор Стојковић после меча.
„Сигурно да није био најсрећнији пошто воли да побеђује као и сви ми. Није ништа специјално рекао, рекао је да дигнемо главу горе и сваки бод је битан. Имамо времена до понедељка да анализирамо до утакмице са Kамеруном. Само позитивна енергија, има времена за две победе и даћемо све од себе да прођемо групу“.
Лукић је по многима био најбољи на мечу с Бразилом у нашим рдовима, али..
„Мени искрено не значи ништа то што су ме похвалили, а нисмо победили. Нисмо остварили добар резултат, треба да будемо један тим кад побеђујемо и да се тако понашамо и кад губимо. Ово ништа није пореметило унутар екипе. Причали смо међусобно, већ од јутрос размишљамо о мечу са Kамеруном и то је за нас финале. Имамо све, показали смо у ових годину и по да играмо добар фудбал и једна утакмица неће ништа променити. Бићемо они на које сте навикли, верујте", рекао је Лукић.
Осврнули су се Орлови и на суђење Иранца Фаганија на мечу с Бразилом.
„Нормално да није пријатно кад на самом старту добијете жути картон. Мислим да је то било претерано јер је то био први старт. Нисам имао намеру да направим фаул, то може да вас поремети. Морамо да будемо спремни на све. Наставио сам и после тога да играм исто. Наравно да сам био мало пажљивији да не добијем црвени картон“, рекао је Павловић.
© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСрбија и Бразил
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Србија и Бразил
„Не знам што ми је судија дао жути картон. Рекао сам зашто свираш фаул, није ми јасно. Био сам нервозан јер резултат није ишао у правом смеру“, надовезао се Лукић.
Орлови су захвални навијачима на подршци.
„Што се тиче навијача и подршке која је била феноменална, то нам значи. Били смо изненађени када смо их видели у таквом броју. Чули смо их, навијали су и кад смо губили, борићемо се за њих и за све у Србији и широм света. Подршка је увек битна. Што се тиче последњих минута, добио сам лакат у нос и било је мало крви, ништа страшно“, рекао је Павловић.
Како играти храбрије против Камеруна?
„Играли смо против Бразила који има страшне играче напред, а ми играмо нападачки и то значи доста простора за њихове нападаче. Ми смо прво полувреме добро држали средњи блок и нисмо радили пресинг, али када смо примили гол, морали смо отвореније. Имају 11 играча који играју страшан фудбал, а против Kамеруна ће бити другачије. Нису они Бразил и не могу да направе лопту и вишак. Напашћемо их и вратићемо нашу игру“, рекао је Страхиња Павловић.
© AP Photo / Natacha PisarenkoСрбија и Бразил
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Србија и Бразил
„Шта значи храбрије? То значи да играмо исто као и претходне утакмице, јер ова није била на том нивоу“, напоменуо је дефанзивац Салцбурга.
Орлови за Бразилце кажу да су сила.
„Сви су ме импресионирали, не зна се јесу ли бољи ови што су играли или они што су ушли. Гледао сам скоро све утакмице и мислим да су показали да су озбиљан кандидат за титулу. Што се тиче Kамеруна, имају доста играча које познајем и добро су организовани. Јаки су, све зависи од нас, ако ми будемо прави и радимо оно што нам Мистер тражи, сигурно ћемо остварити добар резултат“, рекао је Лукић.
„Исто, сви... Kад су извршили измене, ушли су и неки који су бољи од стандардних играча. Фантастичан састав и сви играчи имају огроман квалитет. Што се тиче Kамеруна, најбољи је централни нападач и њихова крила“, закључио је Павловић.
Србија – Бразил - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
Митровић одбрусио после пораза: Шта мислиш, шта сад? Идемо на победу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала