- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мароканац оборио рекорд „Београдског полумаратона“

© Tanjug / TARA RADOVANOVICБеоградски полумаратон
Београдски полумаратон - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Атлетичар из Марока Мохамед ел Газoуани победник је Трећег београдског јесењег полумаратона, док је у женској конкуренцији најбоља била Кавалин Нахимана из Бурундија.
Ел Газоуани је оборио рекорд Београдског полумаратона у трци на 21 километар, пошто је остварио време од један сат, два минута и 43 секунде.
Досадашњи рекорд Београдског полумаратона износио је један сат, осам минута и 19 секунди.
Уживо Мундијал, 8. дан – Белгија и Мароко на терену
Друго место припало је Кенијцу Бернарду Вамбуи Мусауу (1:03:14). Трећи је био још један Кенијац Петер Мваники Њеру (1:03:28).
Од српских представника најбољи је био Ђуро Борбељ, који је био шести. Он је остварио време од један сат, девет минута и пет секунди. Марко Ранковић био је седми (1:10:19), док је Денис Фируловић освојио осмо место (1:11:42).
Атлетичарка из Бурундија Кавалин Нахимана победница је Трећег београдског јесењег полумаратона у женској конкуренцији. Нахимана је 21 километар истрчала за један сат, 13 минута и две секунде.
Друга је била Лена Јеротић из Кеније (1:15.44), док је треће место припало српској атлетичарки Нори Тркљи, која је остварила време од један сат, 23 минута и 39 секунди.
Кенијски атлетичар Филип Кимаијо победио је у трци на десет километара. Кенијац је истрчао за 31 минут и 41 секунду.
Друго место припало је Србину Велимиру Бојовићу, који је остварио време 31 минут и 59 секунди. Трећи је био Урош Гутић из Босне и Херцеговине, који је десет километара истрчао за 32 минута и 25 секунди.
У женској конкуренцији прва три места на десет километара припала су српским атлетичаркама.
Победила је Милица Томашевић, која је остварила време од 38 минута и 56 секунди.
Друго место припало Александри Костадиновић, која је за победницом каснила 60 секунди, док је трећа била Јована Стелкић. Она је остварила време од 41 минут и 57 секунди.
На Трећем Београдском јесењем полумаратону одржане су две такмичарске трке на 21 и на 10 километара, као и породична трка од 2,3 километра.
На Трећем Београдском јесењем полумаратону учествовало је 4.000 такмичара у све три трке.
Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић отворила је 3. Београдски полумаратон, као и Породичну трку, која је ове године први пут одржана у оквиру ове манифестације.
Министарка Кисић истакла је да јој је драго што је у трци учествовао велики број деце и породица, који су овај дан посветили здрављу и дружењу са својим најближима.
Како је навела, тиме су показали да нема ништа лепше од здраве и срећне породице и да је здравље највећа вредност данашњице. У оквиру Породичне трке учествовало је око 200 породица, а најмлађи учесници имали су свега неколико месеци.
Гост у емисији Миљанов корнер била је Слађана Ракић, доктор физичког васпитања и спорта.
Омладинска шампионка Европе Сара Ћирковић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
СПОРТ
Србија има шампионку света – Маестрална Сара је окићена златом
„Миленијум ран“ у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
СПОРТ
„Миленијум ран“ у Подгорици /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала