- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Разоткривена афера „Цензура“ – осуђен премијер који је прогонио Новака током короне

© AP Photo / Rick RycroftСкот Морисон
Скот Морисон - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Парламент Аустралије осудио је бившег аустралијског премијера Скота Морисона јер је себи дао тајна овлашћења док је био на власти, изражавајући формално на тај начин противљење посланика његовој одлуци да током пандемије тајно врши и функције више министара.
Поменути поступак аустралијског парламента познат је под називом „Цензура“ и на тај начин парламент формално изражава неслагање посланика.
Такви предлози су ретки и углавном симболични, али могу имати политичке последице. Морисон је у парламенту рекао да, гледајућии уназад, верује да су његове одлуке биле непотребне и да им је није дао довољну пажњу. Морисон је оценио да је његова осуда у парламенту везана за политичко застрашивање и одмазду, објавио је „Би-Би-Си“.
Морисон је Србији добро познат и због случаја са Новаком Ђоковићем на Аустралијан Опену, јер је био један од главних људи који су се залагали да српски ас буде депортован.
Испоставило се у августу прошле године да је Морисон себи дао тајна овлашћења и министра здравља, финансија, трезора, унутрашњих послова и ресурса током две године пре него што је изгубио власт у мају ове године.
Морисон је давајући себи за право да доноси одлуке о јавном здрављу могао знатно да утиче на третман према Ђоковићу. Присетимо се, Новак је према свим правилима и поротколу стигао у Мелбурн јер је добио медицинско изузеће, које одједном није било довољан документ.
Потом је депортован јер је наводно био претња по јавно здравље због одлуке да се не вакцинише.
Већина министара није знала да дели портфеље са Морисоном и он је због тога био широко критикован, укључујући и блиске колеге.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
СПОРТ
„Новак нам је потребан“ – да би био шампион Алкарас мора да победи најбољег
Горан Иванишевић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
СПОРТ
Иванишевић открио невероватан податак о Ђоковићу
Новак Ђоковић и Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
СПОРТ
„Новак да оде до краја у Мелбурну па ћемо видети“ – Троицки верује у победу Србије и без Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала