- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Дан за сечу фаворита – Немачка у најтежој позицији! Ко ће и како у осмину финала?

© AP Photo / Ebrahim NorooziНемачка и Шпанија
Немачка и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Дошло је време за расплет у групама Е и Ф на Светском првенству у Катару. Од 16 часова на терен излазе Хрватска и Белгија, као и Мароко и Канада. Од 20 часова на терен ће Шпанија против Јапана, као и Костарика против Немачке. Од свих осам селекција свака има шансу за пролаз у осмину финала осим Канаде, а поново ће морати много да се калкулишемо.
После 11. дана Мундијала у ком је виђен спектакл, следи нови узбудљив дан који доноси четири утакмице у којима ће се репрезентације директно борити за даљи пласман.
Док некима победа решава све, некима је потребно да калкулишу и завире у „туђе двориште“.

Група Ф

На терен ће најпре од 16 часова изаћи селекције које се налазе у групи Ф. Хрватска и Мароко имају по четири бода, Белгија је још увек у игри са три, док је Канада декласирана и има нула бодова после два кола.
Хрватској је за прво место у групи неопходна победа, али је и реми води у осмину финала, само са другог места.
Белгија такође мора да јури победу, уколико одиграју нерешено са Хрватском шансе и даље постоје, али са под условом да Канада победи Мароко.
Мароку је довољан реми против Канаде, а може чак и да дозволи пораз, али би у том случају морали да навијају за Хрватску против Белгије. Реми хрватске и белгијске селекције избацује Мароко само ако изгубе од Канаде јер се тада гледа гол разлика која може да се промени током меча.

Група Е

Драма ће се одвијати и у групи Е где најбоље шансе за пролаз има Шпанија која има четири бода. Јапан и Костарика имају по три, а у најтежем положају налази се на велико изненађење селекције Немачке која из два меча има само један бод.
Шпанија победом сигурно иде у осмину финала, али неће им наштетити ни реми. Могу да испадну само у случају да изгубе и они као и Немачка од Костарике.
Немачка је у тешкој стиуацији, неопходна им је победа, али не само њихова већ и победа Шпаније. Уколико Шпанци буду одиграли нерешено са Јапанцима, Немци ће морати да побошљшају гол разлику, односно дају више голова против Костарике.
Јапан такође има шансе да обезбеди нокаут фазу, али за то им треба победа против Шпаније. Уколико ремизирају Костарика мора да победи Немачку. У случају да на обе утакмице од 20 часова резултат буде нерешен како тренутно стоје ствари Јапан би због боље гол разлике могао да прође даље.
Костарика има исти број бодова као и Јапан, а такође би победа могла да их одведе у осмину финала. Довољан им је и реми уколико Шпанија савлада Јапан.
Аргентина – Пољска - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Катар 2022
Бура због Месијевог пенала: „Срамотна одлука, Пољска је оштећена“
Енглеска и Иран - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Катар 2022
Фудбалер Енглеске напустио репрезентацију усред Мундијала – приватни разлог се држи у тајности
Фернандо Рапалини, судија, Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Катар 2022
Судио Хрватима, сад ће и Србима – Швајцарцима је већ једном донео срећу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала