- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Срамна изјава Швајцарца који је провоцирао Србе са Албанцима: Није била грешка!

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIСтивен Лихштајнер
Стивен Лихштајнер - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Србија је пре четири године уз Гранита Џаку и Ђердана Шаћирија добро запамтила и Стивена Лихштајнера који је био капитен Швајцарске на Мундијалу у Русији и који је на утакмици са Србијом заједно са Швајцарцима албанског порекла показивао двоглавог орла. Четири године касније Лихштајнер се није покајао, а за „Блик“ је открио зашто је провоцирао.
У петак од 20 часова Србију очекују утакмица са Швајцарском у којој мора да победи како би обезбедила пласман у осмину финала. У истој ситуацији били су Орлови и пре четири године када су изгубили,а уз пораз су морали да трпе срамну поровокацију Гранита Џаке и Ђердана Шаћирија који су гол славили уз симболе двоглавог орла.
У томе им је подршку дао капитен Лихштајнер који је у том мечу направио и јасан пенал над Александаром Митровићем, али судија је само остао нем на ту ситуацију.
Четири године касније Лихштајнер је у уочи утакмице Србије и Швајцарске говорио за „Блид“ и рекао да не мисли да је урадио нешто погрешно јер он као капитен мора да подржи саиграче.
„Пре четири године Гранит и Ђердан су се сусрели са много непријатељства и удараца испод појаса пре те утакмице. Са људске стране гледишта врло је разумљиво што су се занели са двоглавим орлом и што су навијали за своју другу домовину осим Швајцарске. Али нико то не жели да види други пут“, рекао је бивши капитен.
Како је истакао никада му није било тешко да због екипе „упрља руке“ због чега се не каје за показивање двоглавог орла.

„Увек сам се солидарисао са саиграчима, ја никада нисам био капитен који не жели да упрља руке! То је део спорта и део пријатељства са њима. Губили смо 1:0 и на полувремену смо захваљујући Јану Сомеру били у игри. Било је много незадовољства у свлачионици, а када смо успели да се вратимо било је невероватно емотивно. Усијана атмосфера на трибинама је допринела. Можда је некоме било превише, али до данашњег дана не мислим да је то била грешка“, изјавио је Лихштајнер који очигледно није схватио шта је урадио.

Некадашњи капитен уверен је да Швајцарска има бољу екипу, као и бољег селектора.

„Швајцарска има боље играче и бољег селектора од Србије. Момци су у добром расположењу и знају шта да очекују јер их је много играло 2018. Ова утакмица ће се углавном играти главом, што је предност за нас“, потценио је Лихштајнер Србију.

Време је да се неки рачуни поравњају.
Немачка и Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Катар 2022
Дан за сечу фаворита – Немачка у најтежој позицији! Ко ће и како у осмину финала?
Аргентина – Пољска - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Катар 2022
Бура због Месијевог пенала: „Срамотна одлука, Пољска је оштећена“
Енглеска и Иран - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Катар 2022
Фудбалер Енглеске напустио репрезентацију усред Мундијала – приватни разлог се држи у тајности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала