- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Центаршут за Дарка Ковачевића само на Спутњику: Митровић и Влаховић ће их „везати“ у шеснаестерцу!

© Фото : Фудбалски савез СрбијеДарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Пратите нас
Током Светског фудбалског првенства у Катару специјални сарадник Спутњик спорта биће Дарко Ковачевић, легендарни српски фудбалер и учесник Мундијала у Француској 1998. године, кроз рубрику „Центаршут за Дарка Ковачевића“.
После сваке утакмице Орлова на Мундијалу, Спутњик ће кроз пет питања центрирати легендарном голгетеру, а онда ће уследити његова реализација.
После пораза на премијери од Бразила и трагичног ремија са Камеруном (3:3) Србију у петак од 20 часова очекује меч одлуке, а ривал су стари дужници с Мундијала у Русији - Швајцарци.
Само победа води Орлове у нокаут фазу, под условом да Камерун не шокира Бразил, што је мало вероватно, али је могуће.
Кажу да је швајцарска одбрана тачна и уиграна као швајцарски сат, како да се тај сат претвори у швајцарски сир? Са једним, двојицом нападача, тројицом чак? Са Влаховићем и Митровићем? Са једним од њих двојице? Са Влаховићем и Јовићем да изморе одбрану Швајцарске па да их Митровић докрајчи?
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Да ли ће Пикси коначно обрадовати нацију?
„Сигуран сам скоро 100 одсто да ће се Пикси определити за Митровића и Влаховића од самог старта. Дај Боже да швајцарски сат постане швајцарски сир. Зашто да не? Имамо врхунске нападаче. Ако буду играли Митар и Влаха, 'везаће' њих тројицу, четворицу у 16 метара, ту нема дилеме. Биће сав фокус на нашим нападачима. Они су уједно и наша највећа предност у том мечу одлуке. Обојица су физички изузетно јаки, поготово Митар који може на леђима двојицу да носи. И скок игра може да превагне. Швајцарци играју у формацији, чини ми се, 3-5-2, и Митровић би сам имао велике проблеме. Овако са Влаховићем може много лакше да му буде. Тактичку су јаки Швајцарци, али мислим да свака одбрана може да се разбије, поготово што ми имамо добре нападаче. Увек можете да натерате противника на грешку. Надам се да добијамо вечерас, али неће бити лако. Швајцарци су чврсти, имају добре играче, али је на нама да их 'отворимо' и да после будемо паметни“.
Један или два задња везна? Шта је тачна улога Лукића? Да ли је можда Максимовић боље решење? Како „откључати“ Сергеја и Тадића?
„Макса је тип играча који иде на тај висок пресинг, можда је Сале Лукић креативнији од њега. Ја мислим да Лукић и Сергеј могу перфектно да играју два задња везна. Одиграли смо ми доста утакмица с њима у квалификацијама. Сергеј може то да изнесе да буде задњи везни, само мора да буде концентрисан, мора у глави да обради да не сме да има превише убацивања напред, јер ту је Тадић. Сале Лукић и он на задњим везним ми је одлична комбинација. И тркачки и технички они то могу савршено да одраде. Што се Тадића тиче мислим да са првом асистенцијиом њега добијамо потпуно. Али, најбитније је да одиграмо добро као тим. Да, једноставно не мора ни тадић да намести гол. Сама његова појава на терену много значи за остале играче“.
Да ли ће одбрана после киксева против Камеруна бити у страху?
„Неће! Знају они и сами где су погрешили, то се поготово односи на одбрамбене играче. То је иза њих, те грешке. Није им ни требао селектор, видели су сами где су кикснули и да су изашли високо. Видело се то одмах на самом терену. Играчи су искусни, сами знају шта треба да поправе. Покушаће да им се то не понови. Дај Боже да ми поведемо 2:0, па онда нећемо да јуришамо напред, него ћемо да држимо лопту“.
Колико би писање о љубавним аферама у тиму могло да утиче на атмосферу у екипи?
„То су све глупости. Стављам себе у позицију играча, не бих ни тренутка размишљао о томе. Само о тактици, о мечу. Да добијемо то. Момци су сложни, види се заједништво. Види се то код постигнутог гола, када и они са клупе трче да сви заједно славе. Да нема хемије, да нема јаког колектива и доброг амбијента, то би се видело“.
Како сте видели пораз Шпаније и елиминацију Немачке с Мундијала већ после групне фазе?
„Изненадило ме је. Иако знамо и видели смо да су Јапанци показали да су незгодан тим и да пуно трче. Обучени су добро. Добили су Немце и Шпанце после преокрета идентичним резултатом. Јако су незгодни, мали, брзи. Знају да играју фудбал. Не бих улазио у ове приче да су Шпанци изабрали Мароко, а ескивирали Хрвате као што кружи прича. Да су рецимо Немцим изгубили од Костарике, испали би и Шпанци. Сигурно не би смели тако да се коцкају. Ово је Мундијал, није бетон лига. Размишљаш само како да добијеш утакмицу и да што дуже останеш на турниру“, закључио је из Атине у разговору за Спутњик легендарни нападач Дарко Ковачевић.
Милош и Ана Мандић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Српска породица за Спутњик са катарског „острва“ – застава Србије и порука: „Да проради понос!“
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Катар 2022
Степијева контра: Знајте једну ствар – критикује се кад се побеђује, а не када се губи!
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Катар 2022
Центаршут за Дарка Ковачевића – само на Спутњику: „Пикси је вруће главе погодио у центар“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала