- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Џака се „пере“, али ФИФА је на потезу због дреса Јашарија!

© AP Photo / Petr David JosekГранит Џака
Гранит Џака - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Оградио се експресно репрезентативац Швајцарске Гранит Џака да дрес с презименом Јашари у којем се сликао после меча против Србије нема политичку конотацију, али би Међународна кућа фудбала (ФИФА) могла да реагује и да покрене поступак, тако бар пишу британски „Expres“ и „Yahoo“.
„Нема политичку позадину. Ардон је део нашег тима и много времена проводимо заједно. Рекао сам му да ћу носити његов дрес. Није први пут да то чиним“, истакао је Џака, који је на тај начин покушао да се „опере“ и да избегне билу какву повезаност са озлоглашеним Адемом Јашаријем, оснивачем терористичке формације Ослободилачке војске Косова (ОВК).
Ипак, челници ФИФА нису решили да то прође тек тако, већ размишљају да покрену поступак против капитена фудбалера Швајцарске, пишу британски медији.
Остаје да се види да ли ће заиста до тога и доћи, али сигурно да Џаки није свеједно јер би могао да сноси последице због непромишљеног потеза и то, гле чуда, баш после меча са Србијом и то на Светском првенству у Катару.
Гранит Џака - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Катар 2022
Провокација у режији Џаке? Обукао дрес Јашарија
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Катар 2022
Влаховић после краха Србије на СП: Зашто бисмо се сада раздвајали?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала