- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Оливер Стоун: САД да говоре Русима шта да раде – смешно је

© AP Photo / Ng Han GuanРежисер Оливер Стоун
Режисер Оливер Стоун - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су одговорне за распиривање сукоба у Донбасу, сматра прослављени редитељ Оливер Стоун у интервјуу листу Политика на филмском фестивалу РСИФФ. Он је додао да су САД стручњак за осуду сваке земље, док Вашингтон крши сва правила када жели.
Напомињући да не жели да улази у ширу причу око догађаја у Украјини и Донбасу, јер, како је рекао, „тај случај није нимало једноставан“, Стоун се запитао ко је све то изазвао.

„Шта се тамо у Донбасу догађало од 2014. и колико се људи оданде иселило јер су Сједињене Државе тешко наоружавале украјинску војску. Од 2014. године Украјина није више била неутрална, била је против Руса и то је оно што је пореметило равнотежу војне опреме и отуда долази рат. Као и све, сваки рат има узрок и последицу“, казао је Стоун.

САД су „стручњак за осуду сваке земље“, док Вашингтон крши сва правила када жели, истиче прослављени редитељ.
„Питају ме за случај Кашоги и то јесте било окрутно, али мислим да је свакако један од најгорих случајева баш случај Асанж и његово мрцварење. Сви су рекли да треба пустити Асанжа, а САД истрајава на својој освети. Па ко смо ми да упиремо прстом у било кога? Говоримо Русима шта да раде. Мислим, смешно је с обзиром на то шта смо ми урадили“, констатује он.
Стоун сматра да Бајденова администрација брзо тоне.
"Погрешио сам што сам гласао за тог човека. Заиста сам мислио да је све старији и да ће бити зрелији и мање ратоборан, јер је његова биографија ужасно ратоборна", изјавио је и додао да је актуелни амерички председник Џозеф Бајден увек подржавао ратове у којима су Американци ишли до краја.
„Увек је био на страни државе. Увек је подржавао војне ратове у којима је Американац био у свему до краја. Обама је направио огромну грешку што га је изабрао, толико је био уплашен да не увреди естаблишмент да је морао да одабере најбољег из естаблишмента. Најстаријег деду, а деда је испао веома опасан и сада виче: „Хајде да убијемо Русе, сада је наша шанса“, рекао је у интервјуу за Политику прослављени редитељ.
Данас би, уместо за републиканце или демократе, гласао за „трећу страну“; с обзиром да, како наводи, и републиканци, и демократе „функционишу исто и исти новац улажу у војну индустрију“, а појаву треће стране види као једину наду за Америку.
Троструки добитник Оскара интервју је дао у Џеди, у Саудијској Арабији, где је председник жирија међународног филмског фестивала РСИФФ.
Амерички редитељ Оливер Стоун - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
СВЕТ
Оливер Стоун: Америка у слепој улици – нема излаз
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала