- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Тите би да Бразилци што пре заплешу самбу против Хрвата

© AP Photo / Jin-Man LeeБразил
Бразил - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Пратите нас
Одбројавање је завршено Бразил и Хрватска ће ускоро на терен у мечу четвртфинала Мундијала у Катару. Тите, селектор „кариока“ које у Дохи после сваког гола плешу самбу, поручио је да се нада раном голу против Балканаца како би екипи касније било лакше.
Импресивно је Бразил изгледао на терену у осмини финала против Јужне Кореје којој је четири пута затресао мрежу за свега пола сата.
Ношени тим убедљивим тријумфом (4:1) и фантастичном атмосфером која влада међу Нејмаром и друговима, селектор Аденор Леонардо, познатији само као Тите, самоуверено је поручио да се нада раном поготку који би „откључао" Хрвате“, које изузетно респектује.
„Имају одличан везни ред који чине искусни фудбалери. Имају искуства и на европским и на светским првенствима, што је нешто за поштовање. Када је сам меч у питању и ритам, желимо да постигнемо брз гол, што би нам олакшало посао у наставку“, изјавио је Тите.
До последњег места је била испуњена сала у којој су Бразилци држали конференцију за медије, а новинаре је занимало шта је кључна снага „кариока“.
„Имамо доста талента, добра смо екипа. Јако смо упорни, а како бисмо дошли до још једног успеха потребно је да моји играчи чине све као и до сада“, јасан је Тите.
Неизбежно питање односило се на плес Бразилаца, односно самбу, коју су почели да играју после сваког гола на Мундијалу, а играчима се против Кореје прикључио и селектор.
„Ово није моја екипа, ово је репрезентација Бразила. Нећу вам држати лекције из историје и културе, како се веселимо и радујемо. То ћу једноставно оставити по страни, а свакога поштујемо. Што се мене тиче, осећам повезаност са играчима. Битна је цела слика, играчи су најважнији, ми смо ове како бисмо их мотивисали", закључио је Тите.
Када су Хрвати у питању, јасно је да на терен од 16 часова неће истрчати с белом заставом, упркос томе што је Бразил први фаворит за освајање „Златне богиње“. Селектор „ватрених“ Златко Далић је заједно са својим стручним штабом и фудбалерима детаљно скенирао Бразилце, поручивши да Хрватска никако не сме да направи грешку коју је себи дозволила селекција Србије у премијерном мечу на Мундијалу.
Уз Спутњик спорт пратите уживо текстуални пренос и сва дешавања са четвртфиналног меча Хрватска - Бразил који почиње од 16 часова.
Дидије Дешан, селектор репрезентације Француске - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Катар 2022
Селектор Француске нахвалио Енглезе: Немају слабости, али ми имамо Килијана!
Луј ван Гал и Мемфис Депај - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Катар 2022
„Назвао ме је најгорим тренером?“ – урнебесна реакција селектора Холандије на речи Аргентинца /фото/
Бразил - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Катар 2022
Исписали су историју, али се неће зауставити на томе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала