- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељкова лекција кошаркашима Партизана: Нема кући, прво састанак!

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Пратите нас
Црвена звезда је поново изашла као победник из вечитог дербија (76:73), а Жељку Обрадовићу је прекипело и био је бесан на своје кошаркаше који су тројком Недовића две секунде пре краја изгубили. Популарни Жоц није дозволио играчима да иду одмах кући, већ их је послао на видео-анализу како би увидели шта су радили погрешно.
Црвена звезда стигла је и до трећег везаног тријумфа у свим такмичењима против љутог ривала. После два пораза црно-белих кошаркаша у АБА лиги, уследио је пораз у историјском дербију Евролиге у оквиру 12. кола, где је Партизан био домаћин.
Ипак, ни паклена атмосфера у којој су "гробари" дупке испунили Арену, док је Звезда имала подршку око 600 њених навијача, није утицало на коначни епилог, да Партизан прекине мини-серију црвено-белих.
У последњи напад се ушло резултатским егалом 73:73, а онда је Немања Недовић тројком из ћошка пресудио црно-белима, који су на око три минута пре краја имали, чинило се, капиталних 71:65. Ипак, ни то није било довољно да се избегне пораз, што је разбеснело најтрофејнијег европског тренера Жељка Обрадовића.
Уместо у микс-зони, кошаркаши Партизана су остали у свлачионици, а поруку окупљеним новинарима пренео је Данило Анђушић.
Поздрав људи, имамо састанак“, била је кратка порука кошаркаша црно-белих, док је Жељко Обрадовић одлучио да одмах по завршетку конференције за медије одржи састанак са екипом и да им укаже на бројне пропусте, гледајући видео снимак.
„У неким тренуцима изгледамо као неко ко нема апсолутно никаквог искуства. И то не само један играч. Ми ситуације које су лаке за препознавање не препознамо. И то су задња четири напада. Ту се проба да се одигра оно што сам нацртао, па је испао мало другачије, па кад се погледа ко је остао сам, онда се дође до тога. Али, то није прича за овде, већ за разговор за играчима и то ћу им објаснити“, рекао је Жоц на конференцији и додао:
„Шест разлике, тајм-аут. Тражио сам искључиво да се не приме три поена. Шта друго да вам кажем? Све ћемо да анализирамо, да видимо ко је урадио погрешну ротацију. Није то проблем једног играча, проблем су неки други. Када се види почетак утакмице и агресија на лопти и крај утакмице, онда је све јасно. На нерешеном резултату смо имали скок, одбранили, Недовићев продор, одбранили, шутнули, промашили, имали лопту у рукама. Имали смо 17 секунди до краја и имали лопту. Треба ли даље да објашњавам?“, рекао је Обрадовић и упутио се на састанак са играчима.
Партизан и Звезда - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Клацкалица је „пала“ на црвено-белу страну – Звезда боља од Партизана у евролигашком дербију!
Застава Русије и застава Нема предаје - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Две поруке са вечитог дербија – „Нема предаје“ и застава Русије /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала