- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа: САД виде ризике по националну безбедност због ослобађања Виктора Бута

Виктор Бут - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе виде ризике за националну безбедност ако ослобођени Рус Виктор Бут одлучи да се „врати на стари посао“ и спремне су да учине све што је могуће да га позову на одговорност, изјавио је координатор за стратешку комуникацију у Савету за националну безбедност САД Џон Кирби.

„Бут има избор. Ако одлучи да се врати старом послу, онда ћемо учинити све што је могуће да га позовемо на одговорност“, рекао је Кирби новинарима.

У четврак је руско Министарство спољних послова саопштило да је на аеродрому у Абу Дабију завршена процедура размене руског држављанина Виктора Бута, који је ослобођен из америчког затвора и пребачен у Русију, са америчком кошаркашицом Бритни Грајнер, која је ослобођена из руског затвора.
Виктор Бут је руски бизнисмен који је на захтев Вашингтона ухапшен на Тајланду 2008. године, пребачен у САД и тамо осуђен на 25 година затвора 2012. године због „намере илегалне трговине оружјем и подршке тероризму“. Бут је негирао све оптужбе.
Бритни Грајнер је америчка кошаркашица која је играла у руским клубовима, а 17. фебруара 2022. приведена је на аеродрому у Москви због шверца дроге/недозвољених средстава.
Виктор Бут - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
РУСИЈА
Откривени детаљи преговора о размени Виктора Бута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала