- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је спреман: Да наставим где сам стао!

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, припрема се за нову сезону у Марбељи, а пред нове изазове говорио је на је једном окупљању које је организовао његов спонзор „Асикс“. Српски ас истакао је да је мотивисан да наредну сезону започне у победничком стилу у каквој је завршио ову такмичарску годину.
После драме коју је преживео прошле године, Ђоковић ће моћи без проблема и стресних ситуација да уђе у нову сезону и крене у поход по 22. Гренд слем титулу. Током боравка у Шпанији, Новак је истакао да је у последњем делу сезоне играо најбоље што може како би на најбољи могући начин искористио шансу за освајање трофеја.
„Мој најбољи тенис дошао је на крају године и то ми је омогућило да освојим три од последње четири титуле. Надам се да ћу продужити овај ниво игре“, самоуверен је Новак.
Током сезоне Ђоковићу није било дозвољено да игра на шест турнира. Једна од мало добрих ствари које су те непријатности донеле је то што српски ас пред крај године није био уморан колико и остали играчи.
„Нисам толико уморан, то је истина. Надам се да ћу 2023. почети баш као што сам завршили 2022. годину“, истакао је Новак.
У неколико наврата Новак је говорио да је емотивно тешко поднео депортацију из Аустралије, а у Шпанији се још једном подсетио непријатности.
„Никада нисам доживео ништа слично. Требало ми је пар месеци да се нађем на стази, како физички, тако и психички и емотивно. Потребно је време које ми треба да се вратим тенису каквом желим“, рекао је најбољи српски тенисер.
Новак је потврдио да су Гренд слем трофеји главни циљ и да сваки турнир који игра жели и да освоји.
„Осећам да сам током своје каријере имао велику срећу што сам успео да постигнем многе ствари и освојим највеће трофеје у овом спорту. А победа у Торину ми је показала да сам и даље способан да освајам најважније турнире и да играм против најбољих играча света на највишем нивоу. То ми омогућава да наставим да сањам велике снове. У суштини сваки турнир који играм желим да га освојим. Није тајна да је мој велики циљ Гренд слемови. А онда Мастерс 1.000 и финале. Волим и да играм за своју земљу, у Дејвис купу, сада више не може да буде у АТП купу. То у мени буди најлепше емоције“, истакао је Новак.
Ђоковић пре свега жели да у наредну сезону уђе здрав јер само на тај начин може да игра на највишем нивоу. Мање од најбољег не жели јер како каже не види себе као професионалца уколико не пружа максимум.
„Највећи циљ за наредну годину и оне које долазе, не знам колико ће их бити, јесте да останемо здрави и да могу да игра на највишем нивоу. Не видим себе да се професионално бавим тенисом, а да не могу да будем један од кандидата или фаворита за освајање Гренд слема“, рекао је Новак.
За крај излагања српски ас поручио је да жели да се иако има 35 година чини све да се осећа спремно као млађи играчи.
„Не видим себе на 25. месту, да играм на средњем и високом нивоу. Увек желим да играм на највишем нивоу. То је оно што ја тражим од себе и оно што захтевам од свог тима, а да они то захтевају од мене. Знам да сада имам 35 година и да морам да се прилагодим разликама у годинама и да сустигнем млађе, који су додатно мотивисани и чврсти. Али ја сам још увек ту и осећам се младо као они“, закључио је Новак.
Новак је завршио такмичарски део сезоне, али ће играти на егзибиционом турниру у Дубаију који почиње 19. децембра.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
СПОРТ
„Слушајте, Новак је најбољи на свету“ – Кирјос једва чекао да правда победи
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
СПОРТ
Руски и белоруски тенисери на жребу за Аустралијан опен!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Ђоковић је „најтраженији“ – иза њега Тијана и Гудељ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала