- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Премијер Абхазије: Пољска покушава да отвори у Грузији други фронт против Русије

© Sputnik / Mihail Mokrushin / Уђи у базу фотографијаСухуми, Абхазија
Сухуми, Абхазија - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Власти у Абхазији су и даље опрезне у односу према Тбилисију, посебно због информација да емисари, укључујући и они из Пољске, покушавају да отворе други фронт против Русије у Грузији, изјавио је Спутњику премијер Абхазије Александар Анкваб.

„Ми смо будни у сваког ситуацији, посебно у данашњој када постоји велики број информација о томе да су из разних европских земаља, а посебно из Пољске, долазили емисари са циљем да отворе други фронт у Грузији. Међутим, хвала Богу, то се за сада није догодило“, рекао је премијер, одговарајући на питање, да ли постоје предуслови за ескалацију односа са Грузијом због руске специјалне операције у Украјини.

Анкваб је навео, да је ситуација у региону увек напета и додао, да у Грузији има много разумних људи који неће да дозволе ескалацију.

„Ми пратимо процесе који се тамо дешавају, а који су изазвани различитим околностима. Међутим, нема неких корака које би нас узнемирили“, закључио је премијер Абхазије.

Москва је 26. августа 2008. ходине признала суверенитет Абхазије и Јужне Осетије. Лидери у Русији су више пута изјављивали да признање независности две бивше грузијске аутонимије одражава реалност и не може се ревидирати. Грузија, као и раније, не признаје Абхазију и Јужну Осетију као независне државе и сматра их својим регионима.
Јужна Осетија - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
РУСИЈА
Може ли Јужна Осетија да се уједини са Северном — у оквиру Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала