- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Далић није насео на провокацију „незваног госта“: Ми смо у полуфиналу Мундијала!

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаСелектор Хрватске Златко Далић
Селектор Хрватске Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Селектор Хрватске Златко Далић није насео на провокацију у режији „незваног госта“ из Египта, који га је пред меч са Аргентином (уторак, 20 часова) питао како коментарише што „ватрени“ играју досадан фудбал. Далић је одговорио да Хрвати играју на резултат и да су у полуфиналу Мундијала.
Далић је конференцију за медије, последњу пред велики меч Хрвата и „гаучоса“ почео следећим речима.
„Имамо воље, снаге и енергије да победимо Аргентину и да се пласирамо у финале Светског првенства у Катару,“ рекао је Далић.
Хрватска је у Русији пре четири године стигла до финала Мундијала, а сада у Катару жели да понови тај резултат.
Ипак, далеко од тога да ће бити лако јер јој на путу стоји Аргентина која је елиминисала у четвртфиналу после пенала селекцију Холандије.
„Ушли смо међу четири најбоље репрезентације света. Велика је ствар да то успемо на два узастопна Мундијала. Желимо више, пошто играмо против велике Аргентине, коју предводи Лионел Меси. Већи је притисак на њима, пошто знамо како играју и у ком смеру желе да одведу утакмицу. Оптимиста сам и верујем играчима, показали су квалитет и карактер. Без тога не бисмо дошли до полуфинала. Нећемо да се прилагођавамо ривалу, играћемо своју игру и на резултат“, рекао је Далић на конференцији за новинаре у Дохи.
Он је истакао да Хрватска мора да игра као на мечу са Бразилом у четвртфиналу Мундијала.
„Потрошили смо се кроз два продужетка, али смо стигли до полуфинала. Имамо снаге, воље и енергије. На сваком мечу смо дали све од себе, а тако ћемо и против Аргентине. Знамо колико морамо да се потрошимо и на то смо спремни. Нећу да питам момке да ли су уморни, они не желе да буду уморни", додао је селектор Хрватске“.
На поменутој конференцији било је и новинара из Аргентине, Марока, па чак и Египта. Управо је један египатски новинар поставио питање Далићу, које је гласило како коментарише што Хрватска игра досадан фудбал на Мундијалу.
Селектор „коцкастих“ је одговорио и завршио конференцију:
„Ми играмо на резултат и ми смо у полуфиналу Светског првенства. Ту је цела прича готова!“, поентирао је Далић.
Тешко да било ко може да оспори и на било који начин дискредитује све оно што Модрић, Перишић, Гвардиол и остали фудбалери Хрватске раде на Мундијалу у Катару.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Роберт Просинечки - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Катар 2022
Легенда Хрватске право у мету: Ако је Месију дан нико не може да га заустави
Пепе и судија, Мундијал Катар - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Катар 2022
Теорија завере – чије судије су по вољи?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала