- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Аргентинци упозорили Хрватску због Месија – направили су кобну грешку!

© AP Photo / Ariel SchalitЛионел Меси
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Пред први полуфинални меч на Светском првенству у Катару између Хрватске и Аргентине, Златко Далић, селектор хрватске репрезентације хвалио је Лионела Месија, али упутио и једну замерку на рачун славног Аргентинца. Лист „Кларин“ сматра да би управо та замерка могла да наљути Месија који ће бити посебно мотивисан као и у утакмици против Холандије.
Спектакуларно полуфинале заказано је за 20 часова, а док свет са нестрпљењем чека да гледа судар Луке Модрића и Лионела Месија, Златко Далић коментарисао је главно оружје Аргентине.
Иако је Далић хвалио Месија, истакао је да он не трчи много, а аргентински лист „Кларин“ сматра да ће та опаска наљутити Лионела који ће желети да се освети.
„Не трчи много, чак ни за лоптом. Чека лопту свом снагом и енергијом. Не учествује у одбрани и не треба да му дозволимо да прими лопту јер тада прави највећу штету с обзиром на то да је најбољи играч света у последњих 10 година“, гласиле су речи којима је Далић описао Месија.
Аргентинце је Далићева изјава подсетила на речи Луја Ван Гала, селекора Холандије, који је пред четвртфинални сусрет рекао да је Меси „играч мање“ када Аргентина изгуби лопту.
„Меси је најопаснији играч на свету, способан је сам створити много прилика, а уједно је и брилијантан стрелац. Међутим, када Аргентина изгуби лопту, не направи пуно. Не помаже у одбрани и тако дефанзивно има играча мање на терену. То је наша шанса“, веровао је Ван Гал.
Меси је чуо изјаву слекетора Холандије, а потом асистирао Науели Молини, погодио са беле тачке и погледао ка клупи противника. После победе, славни Аргентинац рекао је да је ка клупи Холандије погледао управо због речи које му је упутио Ван Гал.
Аргентинци верују да је као и изјаву Ван Гала, Меси чуо и Далићеву изјаву и да би као против Холандије, управо критика хрвстаког селектора могла да му буде мотив више у полуфиналу.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Судије - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Катар 2022
Све очи ће бити упрте у Италијана и Мексиканца
Хрватска - Белгија - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Катар 2022
Проусташка песма опет међу Хрватима - фудбалери певали Томпсона у Катару
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Катар 2022
Спутњиков центаршут за Дарка Ковачевића: Једни су „прљави“, а други имају најбољи „мотор“ на свету!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала