- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стефан је фудбалско чудо које је Србији преко потребно

© AFP 2023 / LINDSEY PARNABYСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Пратите нас
Током пријатељске утакмице Ливепрула и Лиона, Стефан Бајчетић, млади фудбалер српских корена, одиграо је цело прво полувреме и још једном показао раскошни таленат. Тек 18 година има Бајчетић, али његове партије делују изузетно зрело због чега би Србија имала за чим да жали ако Стефан одлучи да наступа за Шпанију.
Јирген Клоп дао је поверење Стефану Бајчетићу, а 18-годишњак га није изневерио. Млади фудбалер чији је отац Срђан Бајчетић, бивши фудбалер, током 45 минута у утакмици против Лиона играо је одличну дефанзиву.
Талентовани везиста знао је на прави начин да искористи шансу и прикаже се у најбољем светлу. Одиграо је зрело и на терену изгледао много искусније него што би се оечкивало за момка од само 18 година.
Прецизност у пасу, сигурност коју пружа тиму када је лопта под његовим ногама и брзо размишљање чине Бајчетића будућном светском фудбалском звездом.
„Уживам,, знам да је тешко јер морате да радите напорно, а онда је у средини све тесно. Овде са Ливерпулом морате много да трчите. Али волим да трчим, волим да се браним. Волим све код те позиције“, рекао је пун елана Бајчетић.
Партија против Лиона, показала је оно што је већ било познато. Млади дефанзивац може кда је то потребно да мења улоге, изузетно је енергичан и као такав је преко потребан Србији.
Препрека је та што је Стефанова мајка из Шпаније и он већ наступа за млађу селекцију те земље. Није познато хоће ли талентовани момак променити мишљење, али охрабрујуће је што отац Срђан навија за то да Стефан обуче српски дрес.
„Видећемо шта ће донети будућност, хоће ли он уопште бити занимљив селекторима. Моја је жеља да он игра за Србију. До 21. године би морао да одлучи, а дотле има још много времена, јер тек је пре неколико дана напунио 17 година. Сада игра за У18 Шпаније, прихватио је позив, будући да већину фудбалера тамо познаје и да је против многих играо“, говорио је Бајчетић о томе у којој репрезентацији ће играти млади Стефан.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Хрватска - Белгија - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Катар 2022
Проусташка песма опет међу Хрватима - фудбалери певали Томпсона у Катару
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Катар 2022
Спутњиков центаршут за Дарка Ковачевића: Једни су „прљави“, а други имају најбољи „мотор“ на свету!
Расим Љајић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
СПОРТ
Љајић именован за Мијаиловићевог потпредседника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала