- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Хрватска се не мири са поразом: „Нека нам јаве нова правила“

© AP Photo / Martin MeissnerЗлатко Далић
Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
После пораза од Аргентине у полуфиналу Светског првенства, Златко Далић, селектор репрезентације Хрватске, био је љут због судијске одлуке да се суди пенал због судара Доминика Ливаковића и Хулијана Алвареса. Као и Лука Модрић и Ловро Мајер, Далић подвлачи да пенала није било, док сматра да је било корнера који Данијел Орсата није свирао.
Аргентина је победу над Хрватском (3:0) начела у 34. минуту голом Лионела Месија са беле тачке, а управо тај пенал био је главна тема после полуфинала.
Хрватски фудбалери као и селектор Златко Далић нису могли да сакрију бес због одлуке Орсате, а посебно су љути јер им Италијан није претходно свирао корнер.
„Играли смо добро пола сата, нисмо били конкретни. Примили смо после тога сумњив гол. Није нам свирао корнер, наставила се акција. Шта је Ливаковић требало да уради, да му се склони с пута?“, упитао је Далић.
Селектор хрватског тима верује да је Месијев гол био пресудан за наставак утакмице.

„Тај гол одвео је меч у једну страну. Нисмо били опасни и конкретни, али је утакмица ишла како ми хоћемо. Онда нема корнера за нас, контра, играч удара Ливаковића. Јел су то нека нова правила? Да ли је требало да се склони. Ако су то нова правила, нека нам јаве“, љут је био Далић.

Хрватска је потом примила два гола, мрежу је оба пута затресао Хулијан Алварес.
Један део хрватске репрезентације одиграо је свој последњи Мундијал у каријери, а Далић истиче да је ово „златна генерација“.
„Можда јесте крај на Мундијалима, њих неколико је у таквим годинама да је тешко очекивати да ће играти 2026. године. Ово је златна генерација и полако ће завршити каријеру на Европском првенству 2024. године, имамо и финале Лиге нација, било би сјајно да тачку ставимо освајањем бронзе. Што се мене тиче наставићу да радим, имам уговор до Европског првенства 2024. године, имамо квалификације за ЕП, а то је мој циљ, да одведем Хрватску на то такмичење“, закључио је Далић.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Катар 2022
Новак се јавио са честитком за Хрвате и Месија
Аргентина – Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Катар 2022
Модрић и Хрвати љути: „Убио нас је непостојећи пенал“
Лионел Меси  - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Катар 2022
Меси утабао место у историји – оставио иза себе и Марадону и Батистуту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала