- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Парагвајац је један у хиљаду и жели да га пореде са Новаком: „Учинио је да се осећам привилеговано“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Адолфо Данијел Ваљејо је једини тенисер из Парагваја који се налази у првих 1.000 играча на АТП листи, има 18 година и до скоро је био први јуниор света. Талентовани младић тренира на академији Рафаела Надала, угледао се на Роџера Федерера, али највише је захвалан Новаку Ђоковићу.
Млади тенисери попут Холгера Рунеа често истичу да је од свих искуснијих играча Новак Ђоковић увек најрасположенији да им удели савет и помогне у наставку каријере.
Иако Данијел Ваљејо тренира на академији Рафаела Надала, најбоље савете памти од српског тенисера са којим је имао прилике да се сретне у Торину.
Сезона 2022. била је незаборавна за Данијела Ваљеха пошто је постао један од најбољих играча своје генерације. Са 18 година, овај Парагвајац је тренутно једини тенисер из своје земље у првих хиљаду на ранг листи, иако је његова каријера тек почела. Успео је да се попне и на лидерску позицију међу вршњацима.
„Сигурно да је то што сам био број један међу јуниорима нешто најбоље што ми се догодило ове године. Било је много емоција, био сам број 2 неколико месеци. У августу сам направио веома добре резултате и то ми је омогућило да стигнем до броја један“, рекао је млади Ваљејо за шпанске медије.
Млади тенисер тренутно је 736. играч на АТП листи, али је у јуниорској конкуренцији правио завидне резултате због чега је добио прилику да тренира са осморицом најбољих тенисера који су се нашли на Завршном Мастерсу у Торину.
Највећи утисак на њега је оставио Новак Ђоковић.
„Најбољи догађај у тој недељи је био тренинг са Ђоковићем, загревање са њим пре његових мечева. Био је веома љубазан према мени, веома харизматичан, показао је зашто је један од најбољих на планети. Учинио је да се осећам привилеговано“, рекао је Парагвајац о Новаку.
Талентовани 18-годишњак описао је тренинг и присетио се да је морао да уложи много труда и концентрације јер је српски ас слао много снажне лоптице.
„Сваки играч је посебнији од претходног, како тренинг напредује, од вас траже низ ствари. На пример, ако морају да играју против Каспера Руда, траже од вас да пошаљете лопту вишље. Било је то јако лепо искуство, мада признајем да је много пута било тешко, јако су ударали и то те тера да будеш веома концентрисан“, истакао је Ваљејо.
Роџер Федерер био му је идол још од раног детињства, али ако га питате са ким би волео да га једног дана пореде и чијем стилу игре је најближи одговор је са Новаком.
„Не постоји нико на кога се тачно угледам, али најближи би ми био Ђоковић, наравно уз велике разлике. Он добро стоји унутар терена и, без тако јаког ударца успева да буде веома агресиван јер одузима много времена ривалу“, објаснио је млади тенисер.
На академији је имао прилике да тренира са Рафаелом Надалом неколико пута, али најбољи савет дао му је Ђоковић.
„Највише волим оно што ми је Ђоковић рекао у Торину. После заједничког тренинга рекао ми је да имам добар квалитет ударца, али да морам брже да играм десном руком“, открио је Ваљејо део разговора са српским тенисером.
Поред добрих резултата на мањим турнирима, Ваљејо је најбоље учинке имао на Аустралијан Опену и УС Опену где је одиграо полуфиналне мечеве.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
СПОРТ
Новак и Кирјос поново на терену – познат распоред мечева у Дубаију
Рафаел Надал и Роџер Федерер у загљају - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
СПОРТ
Где је стао Федерер – наставља Надал
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
СПОРТ
Саботажа Новака није прошла по плану – српском асу отворен пут ка пет рекорда!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала