Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шеф Еулекса не зна где је ухапшени Србин, реаговао Петковић: Скандалозно

© AP Photo / STRЛарс Гунар Вигемарк, шеф Еулекса
Ларс Гунар Вигемарк, шеф Еулекса - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Мисија ЕУ на Косову и Метохији има контрадикторне информације о ухапшеном Дејану Пантићу и још не знамо где се он налази, рекао је шеф Еулекса Ларс Гунар Вигемарк.
„Имам информације и да је примио терапију и да није. Истражујемо ову ситуацију. Ми смо доставили лекове косовској полицији у Лепосавићу и захтевали смо да буду достављени Пантићу који је задржан на локацији коју званично не могу да потврдим, јер не знам тачно где је“, рекао је Вигемарк.
Он је казао како му је речено да су лекови достављени.
„Али постоје контрадикторне изјаве из неких извора. Сада проверавамо, послаћемо полицијску јединицу и полицијског саветника у Лепосавић. Врло је важно да Пантић буде третиран према свим одговарајућим стандардима, да је у одговарајућем притворском центру, јер нисам сигуран на којој је локацији физички притворен, да ли је та локација одговарајућа према косовском закону, да ли се поштују његова права, да ли је видео адвоката, да ли је у контакту са породицом“, казао је шеф Еулекса.
Вигемарк наводи да „Пантић такође мора да сарађује у погледу давања изјаве, мора бити свестан оптужби“.
„Колико разумем, саслушан је путем видео линка и одређено му је задржавање од 30 дана. Будите сигурни да помно пратимо овај случај“, рекао је Вигемарк за Косово онлајн.
Тзв. косовска полиција ухапсила је Дејана Пантића, свог некадашњег припадника који је напустио полицију у тренутку када су Срби на КиМ напустили привремене институције. Приштинске власти, које су га ухапсиле на Јарињу, када се са породицом враћао из Рашке, терете га тероризам због наводног напада на просторије централне изборне комисије. После хапшења Пантића, Срби на северу КиМ подигли су барикаде на више места.
На Вигемаркову изјаву реаговао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић. Петковић је на Твитеру истакао да је изјава скандалозна.
„Примарни задатак мисије Еулекса на Косову је стварање владавине права, а шеф Еулекса Ларс Вигемарк не зна ни где је притворен Дејан Пантић, ни како је третиран, ни да ли је видео адвоката, ни да ли је видео породицу, ни да ли је примио лекове? Скандалозно“, навео је Петковић.
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
СРБИЈА
„Специјалци да се повуку са севера КиМ да би се сачувао мир“: Порука српског Кризног штаба /видео/
Еулекс полиција на Косову - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
СРБИЈА
Еулекс: Ситуација на северу Косова и Метохије врло озбиљна, утростручили смо снаге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала