- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Соларне бакље опет изазвале сметње /видео/

© Фото : NASARadiação eletromagnética no Sol
Radiação eletromagnética no Sol - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Неколико соларних бакљи, од којих је једна најјача досад забележана, изазвало је проблеме са радио-комуникацијом у Атлантском океану, а сметње су пријављене у јужном Индијском океану и Јужној Африци.
Децембра 14. забележено је неколико соларних бакљи М класе, изазваних сунчевом пегом, идентификованом као АР3165, на југозападу Сунца. Према порталу „Спејс ведер“, бакља М6, која се сматра најјачом икада откривеном, изазвала је нестанак краткоталасне радио-комуникације у Атлантском океану.
Портал „Ерт скај“ јавио је да је било и радио-блокада у јужном Индијском океану и у Јужној Африци.
Метеоролошки завод Уједињеног Краљевства је уверио да је у последња 24 сата Сунце емитовало укупно осам ерупција класе М.
НАСА-ина опсерваторија соларне динамике, која стално посматра Сунце, снимила је ерупцију приказану на каналу 131 Ангстром, који је обојен плаво.
Информацију је потврдио соларни физичар Кит Стронг, који је, на основу својих запажања, упозорио да постоји опасност од соларне ерупције класе Икс, феномена који због велике магнитуде може да изазове радио-замрачење широм планете, као и као што су дуготрајне радијационе олује. Међутим, ЕартхСки је навео да постоји само један одсто вероватноће да ће доћи до ерупција ове класе.
Поларна светлост забележена са Међународне свемирске станице - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Нешто се чудно на небу дешава: Поред поравнања планета, соларна олуја погодила Земљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала