- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Љупко кроз сузе за Спутњик: Миха је био звер, остаће заувек наша три бисера!

CC BY 4.0 / Wikipedia, Biser Todorov (cropped) / Љупко Петровић
Љупко Петровић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
„У шоку сам, искрено речено. Катастрофа је да један тако млад човек оде због грозне болести“, тим речима је Љупко Петровић почео разговор за Спутњик, након болног сазнања да нас је у 54. години напустио велики и непоновљиви Синиша Михајловић.
Љупко Петровић, који је Михин фудбалски отац, јер су освајали титуле у Војводини и Црвеној звезди, касније су покорили и Европу у Барију, у сузама је завршио након што је сазнао страшне вести са Апенина.
„Шта да вам кажем, у шоку сам. И то баш, баш. Миха је тек требало да почне да живи тај ванфудбалски живот. Када то кажем, мислим да је завршио играчку каријеру, отпочео тренерску и будућност је била пред њим. Рано је отишао и оставио својих шесторо деце и супругу Аријану, жену која је за њега дословце дала све. До последњег тренутка“, рекао је Љупко којег смо затекли у вожњи из Сомбора ка Новом Саду.
На питање шта му је прва асоцијација на помен имена Синише Михајловића, Љупко Петровић нема дилему.
„Био је велики такмичар и изузетно храбар. Слободне ударце је најбоље изводио, сетите се само голова у Италији које је давао. Један од најбољих играча Југославије, чије име и у будућности треба да се спомиње и не сме да падне у заборав. Јер, кажу, да када се о неком прича, да он још није умро. Миха је то заслужио. Заслужио је и много тога више. Надам се да ће Црвена звезда и Србија знати како и шта би требало да учине да Синиша никада не буде заборављен. Миха је био велики такмичар, није волео пораз, а на терену је био звер. Ако га неко удари или га изнервира неспортским потезом, он то није могао да издржи. Враћао је с каматом, обавезно!“, јасан је Љупко.
Петровић је посебно поносан на три бисера која ће заувек спајати њега и легендарног Синишу Михајловића, који је у 54. години преминуо у болници у Риму од леукемије.
„Он и ја смо заувек повезани кроз наша три бисера. То су титуле првака Југославије са Војводином, тек друга у историји клуба, касније Црвеном звездом такође, и наравно европска титула у Барију, када смо се попели на кров Европе. Драге успомене, које остају за цео живот. Просто не могу да поверујем да је отишао тако млад, сигурно је да га никада нећу заборавити“, закључио је разговор тужним гласом Љупко Петровић, човек који је заједно са Михом одвео Звезду на кров Старог континента пред 31 годину.
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
Небо се отворило!
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
Преминуо Синиша Михајловић
Драгиша Бинић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
Бинић за Спутњик: Отишао је најбољи и најмлађи из златне генерације Звезде!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала