- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Хвала што си веровао у мене када други нису!“ – дирљиви опроштаји од Михајловића

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Ривали, саиграчи, фудбалери које је тренирао, сви су се у петак 16. децембра ујединили у туговању због преране смрти легендарног Синише Михајловића.
Славни фудбалер, врхунски тренер, иза себе је оставио фудбалску баштину која ће се препричавати и наставиће да живи генерацијама.
Да је тако потврдио је Марко Арнаутовић, Михајловићев пулен из Болоње, коју је тренирао до пре неколико месеци.
Момак српског порекла, али репрезентативац Аустрије, никада неће заборавити да му је Синиша пружио руку када су многи то одбили.
„Хвала ти што си увек веровао у мене, посебно када други нису. Дочекао си ме као члана породице, био си ми пријатељ, брат и као отац. Пустићу те да живиш у мом срцу, да се борим и да играм за тебе!“, навео је Арнаутовић.
За њега и са њим у златним данима римског Лација наступао је Алесандро Неста, један од најбољих дефанзиваца Италије свих времена који је то постао јер је имао правог ментора уз себе.
„Господине! Био си ратник! Пример за све нас, а поготово за мене. Никада те нећу заборавити!“, навео је Неста.
Током година у Серији А Михајловић је водио бројне битке са феноменалним нападачима, а један од њих је и Габријел Батистута кога је погодила вест о Синишиној смрти.
„Колико битака на фудбалском пољу... Ћао Синиша...“, навео је Батистута.
На дирљив начин од Михајловића се опростио и Ђанлуиђи Донарума, један од најбољих голмана света, кога је Синиша „бацио у ватру“ са свега 16 година у славном Милану.
„Увек си био ратник и знам колико си се борио. Бићу ти захвалан што си увек веровао у мене и за све што си ми говорио од првог дана нашег сусрета. Увек ћеш бити у мом срцу. Збогом, господине!“, навео је Донарума.
Драгиша Бинић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
Бинић за Спутњик: Отишао је најбољи и најмлађи из златне генерације Звезде!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала