- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Роналдова ноћна мора нема крај: Португалац у тиму са најгорима!

© AP Photo / Ricardo MazalanМароко и Кристијано Роналдо
Мароко и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Кристијано Роналдо, португалски фудбалер, уврштен је у статистички најгорих 11 играча на Светском првенству у Катару. Прослављени Португалац постигао је само један гол на Мундијалу.
Према „Софа скор“ рејтингу Кристијано Роналдо добио је оцену 6,45, а био је у тиму најгорих и на крају групне фазе.
Од прослављеног Португалца очекивало се много више, поготово из разлога што је Мундијал у Катару био последња прилика да Роналдо освоји Светско првенство са Португалијом.
У осмини финала против Швајцарске, Кристијано је у игру ушао тек у 74. минуту , док је против Марока у четвртфиналу био на терену од 51. минута.
Португалија је доживела пораз од афричке земље, а Роналдо није био препознатљиви Кристијано који би озбиљно запретио ривалу.
Медији су наводили да су се Роналдо и Фернандо Сантош, селектор Португалије, сукобили, међутим касније је Сантош демантовао гласине.
Уз још девет имена и Кристијана на списку се нашао и Лаутаро Мартинес нападач Аргентине, упркос томе што је освојио титулу светског првака са саиграчима.
У тиму најгорих 11 на Светском првенству налазе се: Едуард Менди (голман Сенегала), Сержињо Дест (дефанзивац Сједињених Америчких Држава), Камил Глик и Бартош Берешињски (дефанзивци Пољске), Абдоу Диало ( централни бек Сенегала), Цексон Ирвин и Метју Леки (везиста и нападч Аустралије), Хванга Ин-Беом (везиста Јужне Кореје) и Рубен Варгаш (крилни фудбалер Швајцарске).
Лионел Меси прослава у Аргентини - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Катар 2022
Три сата иза поноћи, а цела Аргентина на ногама – шампиони света стигли у домовину!
Катар фудбал - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Катар 2022
Најављена фудбалска револуција: Мундијал ће се играти на три године!
Аргентина – Француска - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Катар 2022
Аргентина ће тек да се „затресе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала