- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бурна ноћ у НБА: Луку судије послале у свлачионицу, тренер га бранио па добио искључење

© AP Photo / Brandon WadeЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Лука Дончић, словеначки кошаркаш, искључен је у ноћи између понедељка и уторка са утакмице Даласа против Минесоте. Словенац је направио две техничке грешке, а због расправе са судијом послат је право у свлачионицу.
Тешку ноћ имали су кошаркаши Даласа који су претрпели пораз од Минесоте резултатом 116:106, а претходно су остали без звезде тим крајем треће деонице.
Лука Дончић није почео утакмицу на најбољи могући начин, зарадио је техничку грешку и погодио само пет од 17 шутева, а меч се претварао у све гори по Словенца.
Крајем треће деонице Дончић је бурно реаговао и ушао у свађу са судијама јер над њим није суђен фаул, а судије су изгубиле стрпљење и послале Луку у свлачионицу.
После искључења Дончића, у расправу је ушао Џејсон Кид, тренер Даласа, а потом је и он зарадио искључење јер је пожртвовано бранио кошаркаша свог тима.
Словенац је до искључења које се догодило крајем треће деонице уписао 19 поена, уз шест скокова и седам асистенција, а Мавериски имају за чим да жале јер колико год није било његово вече Лука би можда допринео да завршница буде бар мало неизвеснија.
Дончић је на конференцији после утакмице истакао да сматра да није заслужио искључење.
„Вероватно сам заслужио једну техничку, али две, то сигурно нисам. Две техничке су заиста превише. Прву сам заслужио и нећу да лажем о томе, али због друге сам остао у шоку“, рекао је Дончић на конференцији после пораза Даласа од Минесоте.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
СПОРТ
Јокић добио ново признање – Денвер не памти играча као што је Србин
Богдан Богдановић, Атланта - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
СПОРТ
Богдан имао мирну ноћ, а Атланта преживела драму
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
СПОРТ
„И онда ме питате што не играју млади“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала