- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко наложио проверу снага за хитно реаговање због могуће агресије на земљу

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко на белорускоо-руским војним вежбама "Савезничка одлучност 2022"
Председник Белорусије Александар Лукашенко на белорускоо-руским војним вежбама Савезничка одлучност 2022 - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да се не може искључити да против републике може бити покренута агресија. Он је додао да је због тога раније одлучио да изврши проверу снага за хитно реаговање.

„Не можемо да искључимо да против наше земље може бити покренута агресија. У крајњем случају, овакву спремност видимо код наших суседа. Знамо ко подбада те суседе да стварају напетост на нашим границама“, рекао је Лукашенко у Минску на састанку са безбедњацима, а преноси „Белта“.

Он је подсетио да је у вези са тим претходно одлучио да се изврши провера снага за хитно реаговање.
„У нашој војсци постоје снаге за такозвано тренутно реаговање. Ако се одједном нешто неочекивано деси, те снаге се алармирају на одређено време и упућују на локацију где постоји сукоб. Донео сам одлуку да се спроведе провера ових снага за хитно реаговање“, објаснио је Лукашенко.
Претходно је председник Белорусије Лукашенко изјавио да ће Минск успети да обузда потенцијалног противника у случају употребе војне силе против Републике. Он је додао да белоруске безбедносне структуре бележе пораст провокација код граница са Украјином.
Војна вежба Словенско братство 2016 - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
РУСИЈА
Шојгу: Дејства НАТО-а угрожавају Белорусију, али ми имамо заједнички систем одбране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала