- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Хаос је настао пред дуел са Србијом – и завршава се опроштајним писмом: „Крај!“

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаАндре Онана
Андре Онана - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Андре Онана, доскорашњи голман репрезентације Камеруна, објавио је да више неће наступати за нациоални дрес после сукоба са селектором Ригобертом Сонгом. Онана је био изостављан за меч против Србије на Мундијала када је требало да буде један од најважнијих играча, али је уместо тога напустио Катар.
Пред меч Србије са Камеруном у другом колу Светског првенства у Катару, један од главних претњи за Орлове био је Андре Онана, који је требао да буде на противничком голу. Међутим, Србија се понадала да ће лакше одрадити посао јер је непосредно пред меч обављено да Ригоберто Сонг неће рачунати на искусног Онану.
Дан после утакмице Онана је напустио Катар, а сада је и званично ставио тачку на репрезентативну каријеру.

„После небројаних сати тренинга, небројаних путовања и много одрицања, могу да кажем да сам испунио свој сан. Али, свака прича има и свој крај. Моја прича са репрезентацијом је дошла до краја. Играчи долазе и пролазе, али Камерун је испред сваке индивидуе, Камерун остаје вечан, као што је и моја љубав према репрезентацији“.

Голман је подвукао да ће увек са поносом истицати своје порекло.

„Моја осећања се никад неће променити, моје камерунско срце ће наставити да куца и где год да одем, увек ћу се борити да подигнем заставу Камеруна што је више могуће. Наставићу као навијач, као један од 27 милиона Камерунаца. И само могу да захвалим онима који су веровали да могу да допринесем тиму. Нација изнад свега и заувек“, истакао је Онана.

Голман Интера седам година је наступао за репрезентацију Камеруна, а одиграо је укупно 34 утакмице у националном дресу.
„Све је почело у Нгол Нкоку, малом селу где је мени моја породица као веома малом пренела вредности које идентификују камерунски народ. Разумео сам да је љубав према држави вечна и да је посвећеност нешто што се не доводи у питање. Сећам се када смо као породица гледали утакмице, само Камерунци могу да знају како изгледа гледати Лавове“, навео је Онана.
На првом мечу у Катару је бранио, али се потом после меча са Србијом Сонг огласио и објаснио да је Онана изостављен због лошег понашања.
Занимљиво да је пред меч са Србијом главни херој Камеруна био управо Онана, а да би селектор после утакмице са Орловима истакао да је њихова репрезентација одиграла реми захваљујући његовом изостанку.
Подсетимо Србија и Камерун завршили су утакмицу нерешеним резултатом 3:3.
Аргентина – Француска - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Катар 2022
Урнебесни покушаји губитника – петицијом желе ново финале: „Преваранти, све је сумњиво!“
Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Катар 2022
Селектор Хрвата завршио говор, а онда се поново чуло „За дом спремни“
Репрезентација Аргентине у финалу Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Катар 2022
Зашто је голман Аргентине херој? Откривено како је „прочитао“ Француза
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала