- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Селектор Хрвата завршио говор, а онда се поново чуло „За дом спремни“

© AP Photo / Martin MeissnerЗлатко Далић
Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Селектор Хрватске Златко Далић дочекан је у четвртак увече у свом родном граду Ливну, који се налази у југозападном делу Босне и Херцеговине. А по завршетку његовог говора уследио је нови испад у режији хрватских навијача, који су из првог реда запевали чувену усташку песму "За дом спремни", пренео је портал Индекс.хр.
Нема дилеме да је Далић истински херој велике већине Хрвата јер је после сребра освојеног у Русији 2018. године, сада са "ватренима" стигао до трећем места на Мундијалу у Катару.
Ђердан Шаћири и Гранит Џака  - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Провокатори стижу у Србију!
Због тога се окупио велики број људи у његовом родном месту, како би дошли да га поздраве. Ипак, није могло да прође поново без усташких повика. Претходно се "За дом спремни" чуло на Загребу на дочеку фудбалера Хрватске, док се највећи скандал догодио на приватној прослави у кафићу репрезентативца Марцела Брозовића, који је у друштву штопера Дејана Ловрена изговарао поменути усташки поздрав у Великој Горици.
„Након што је Далић завршио свој говор, а певач Јоле наставио музички програм, група младића на балкону у непосредној близини бине, повела је скандирање злогласног усташног поздрава "За дом спремни". Младићи на балкону викали су 'За дом', на шта је велики део навијача на тргу узвраћао са 'Спремни'“, наведено је у тексту на порталу Индекс.хр.
Лука Модрић прославља гол Хрватске против Шкотске - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Катар 2022
Хрватима стигла лекција из Загреба због – „За дом спремни“: Нисте моји амбасадори
Владан Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Ни „полицајац“ ни Босанац – док чека нови изазов Владан је изабрао Србију!
Марадона и Меси - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Меси испред Марадоне и Пелеа – на листи најбољих икада и један Хрват, Бугарин и Рус
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала