- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Систем поништио Барселони највећи зимски трансфер

© AFP 2023 / INA FASSBENDERЈусусфа Мукоко, Немачка
Јусусфа Мукоко, Немачка - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Пратите нас
Руководство шпанске Ла Лиге забранило је Барселони да потпише уговор са младим фудбалером Борусије из Дортмунда Јусуфом Мукоком (18), јер би каталонски клуб у том случају прекршио финансијски фер-плеј, тврди познати шпански новинар Ђерард Ромеро.
Чувени новинар подсећа да скаути Барселоне већ месецима прате новопеченог репрезентативца Немачке и највећег талента тамошњег фудбала.
Руководство тима са Ноу Kампа је пре преговора са Борусијом и младим фудбалером консултовало Ла Лигу и затражило дозволу да купи играча у зимском прелазном року.
Међутим, челници Ла Лиге су поручили каталонском клубу да би ангажовањем новог играча прекршио правила финансијског фер-плеја.
Челници Барселоне су због тога одлучили да овај трансфер одложе за летњи прелазни рок, пошто Мукоко има уговор са Борусијом до јуна 2023. године.
Ромеро тврди да Барселони неће да буде лако да ангажује младог фудбалера Борусије на крају сезоне, пошто су за њега заинтересовани и Челси, Манчестер јунајтед, Ливерпул и Тотенхем.
Мукоко је у клуб из Дортмунда стигао као дечак 2016. године из Сент Паулија, а за први тим Борусије одиграо је 59 мечева и постигао 11 голова.
За репрезентацију Немачке наступио је на две утакмице на недавном Мундијалу у Катару.
Лука Модрић, Јошко Гвардиол - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Катар 2022
Изашао тим године – један шампион света, а два Хрвата у идеалних 11
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала