- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Два српска имена завршила у групи са неславним епитетом

© AP Photo / Natacha PisarenkoМилош Вељковић
Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Пратите нас
Двојица српских репрезентативаца Милош Вељковић и Саша Лукић нашли су се у „идеалном тиму“ најслабије оцењених фудбалера на недавно завршеном Мундијалу у Катару, према избору специјализованог спортског сервиса „Who.scored.com“.
Место међу стативама када су најслабије оцењени играчи Мундијала у питању, заузела је „јединица“ Црвене звезде Милан Борјан, чија је Канада била „топовско месо“ у Дохи.
Искусни 35-годишњи чувар мреже оцењен је просечном оценом 5,88, што и не чуди с обзиром на то да је капитулирао у седам наврата, а његова селекција завршила је као последњепласирани тим у Групи Ф са Хрватском, Белгијом и Мароком који је на крају био највеће изненађење шампионата.
И Србија је жестоко подбацила на завршној смотри најбољих селекција света, па је тако место у последњој линији коју чине тројица дефанзиваца заузео и Милош Вељковић, штопер Орлова и немачког Вердера.
Вељковић који је уз Миленковића и Павловића требало да представља стуб наше одбране, оцењен је оценом 5,97.
Довољно је само констатовати да је Србија под командом селектора Драгана Стојковића Пиксија чак осам пута вадила лопту из мреже фантастичног Вање Милинковић-Савића у само три утакмице одигране у Групи Г.
Да није било горостаса, високог 202 центиметра, питање је колико још лопти би завршило у мрежи тужне Србије.
Вељковићу друштво у тој последњој линији праве Дуарте из Костарике и Кукхи, члан селекције домаћина – Катара.
После одбране на ред долази средина, а Србија је и ту имала представника када је најгорих 11 у питању, бар према избору, специјализованог спортског сервиса „Who.scored.com“.
„Признање“ је припало везисти Торина Саши Лукићу, с просечном оценом 5,99.
Иако је Лукић имао огромно поверење од стране селектора Драгана Стојковића Пиксија, што потврђује чињеница да је био стартер у сва три меча - Бразил (2:0), Камерун (3:3), Швајцарска (2:3), искусни везиста је пружио партије испод нивоа, па је тако замењен против Бразила, док је против Швајцарске „пожутео“ за 90 минута борбе с Џаком и друговима, а против Камеруна није имао конкретан учинак.
„Преко везе“ су своје место међу најгорих 11 – Џонстон из Канаде, као и дуо најслабије репрезентације на Мундијалу, а у питању су Катарци Ахмед и Ал Хејдос.
Два места у нападу резервисана су за Алија, такође из Катара и Стивена Бергвајна из Холандије.
Српски фудбалер Урош Спајић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Звезда вратила своје дете!
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Шпанци пишу: Роналдо рекао „да“ арапским милионима
Ђердан Шаћири и Гранит Џака  - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Провокатори стижу у Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала