- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ватикански нунциј: Минск би могао да буде место преговора за решавање сукоба у Украјини

© AFP 2023 / Tiziana FabiПоглавар Римокатоличке цркве папа Фрања
Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Пратите нас
Минск би могао да буде место преговора за решавање сукоба у Украјини, изјавио је амбасадор Ватикана у Белорусији, апостолски нунциј Анте Јозић.

„Биће ми драго ако се мировни преговори наставе овде у Белорусији, као што је и раније било, и да Ватикан може да допринесе преговорима. Ватикан ће уложити све напоре, своју територију и различита друга места како би се то заиста и остварило. Уверен сам да би Минск могао да поново постане место за преговоре. Претпостављам да постоје такви кораци на ниском или високом нивоу. Желим да нагласим да и Белорусија и Ватикан и сви они који желе да у томе учествују, морају бити отворени“, рекао је Јозић у интервјуу телевизији СТВ, одговарајући на питања о перспективама спровођења Минских споразума за решавање сукоба у Украјини.

Што се тиче односа Ватикана и званичног Минска, он је истакао да се успостављају добри контакти.
„Ове године смо прославили 30 година дипломатских односа између Ватикана, Свете столице, и Белорусије. Имамо добре односе и Ватикан наставља да те односе развија у разним пројектима. Као представник Ватикана могу да кажем да сам до сада увек наилазио на подршку и разумевање у свим областима“, нагласио је Јозић.
Закључио је да је Ватикан увек заинтересован да води дијалог и да сва питања решава путем дијалога, мира, слоге и уважавања и додао да ће, када за то дође време, долазак поглавара римокатоличке цркве у Белорусију бити важан догађај за целокупно друштво.
Патријарх московски и целе Русије Кирил - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СВЕТ
Кардинал предлаже: Руски патријарх и папа Фрања треба да се састану у Мароку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала