- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски пилоти савладали управљање „кинџалима“

© Sputnik / Андрей Станавов / Уђи у базу фотографијаЛовац-пресретач МиГ-31К са хиперзвучном ракетом „кинџал“ на ваздушној паради поводом Дана победе у Москви
Ловац-пресретач МиГ-31К са хиперзвучном ракетом „кинџал“ на ваздушној паради поводом Дана победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Посаде далеке авијације Ваздушно-космичких снага Русије, наоружане ракетама „кинџал“, завршиле су обуку за коришћење хиперсоничних ракета, изјавио је генерал далеке авијације Сергеј Кобилаш за лист Министарства одбране Русије „Красна звезда“.

„Јединственост хиперсоничног ваздухопловног система ‘кинџал’ је у томе што његова аеробалистичка ракета може да достигне брзину десет пута већу од брзине звука и маневрше на свим деловима путање лета. То јој омогућава да заобиђе све постојеће системе противваздухопловне одбране и погоди циљеве“, подвукао је руски генерал.

Навео је да су се ракете „кинџал“ неколико пута користиле у специјалној војној операцији у Украјини, што је уједно и први пут да се хиперсонично наоружање користи у реалном сукобу. „Кинџал“ је показао да је веома ефикасан и да има одличне тактичко-техничке карактеристике, истакао је руски генерал.
Подсетио је да је пук, наоружан овим системима које носе специјално опремљени авиони МиГ-31, ушао у састав далеке авијације крајем 2021. године.
Кобилаш је навео и да руска војска наставља са модернизацијом војних авиона Ту-160М, Ту-95МСМ и Ту-22М3М.
Лансирање аеробалистичке ракете Кинџал  - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
РУСИЈА
Шојгу: Руска војска три пута употребила ракете „кинџал“ током специјалне операције у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала