- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Ердоган: Роналду су изречене политичке санкције

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Пратите нас
Одјеци Светског првенства у Катару чују се и викенд по завршетку финалне утакмице која је Аргентину крунисала за првака света. Предводник каравана био је Лионел Меси, приближивши се статусу најбољег икада, док је његов савременик Кристијано Роналдо остао у запећку – то је била тема за председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.
Ердоган је на скупу са омладином источне провинције Ерзурум коментарисао Светско првенство и констатовао је да је Роналдов таленат на Мундијалу у екипи Португалије, под вођством сада већ смењеног селектора Фернанда Сантоша – „протраћен“.

„Протраћили су његов таленат. Нажалост, њему су изречене политичке санкције. Послати таквог играча у последњих 30 минута утакмице утиче на његов ум и одузима му енергију“, рекао је Ердоган.

Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Реџеп Тајип Ердоган
председник Турске
Он је потом изјавио да зна појединости из Роналдовог политичког размишљања.
„Роналдо је лично посвећен одбрани палестинског питања“, додао је Ердоган.

Тешка година

Наставак саге о Роналду стиже у смирај тешке године за једног од најбољих фудбалера свих времена који је током године доживео породичну трагедију, професионални потоп у „другој кући“ Манчестер јунајтеду, а потом и емотивни због стављања у други план током Мундијала.
Роналдо је у четвртфиналној утакмици Мундијала која је била последња за Португалију, нашао на терену у другом полувремену, а исти случај се догодио и у дуелу осмине финала са Швајцарском у којој су његови саиграчи бриљирали и победили са 6:1.
После интервјуа датог британском новинару Пирсу Моргану Роналдо је раскинуо уговор са Јунајтедом и чиме је постао једини играч без клуба на Мундијалу, али и једини који је постизао голове на пет издања такмичења.

Шта даље?

По завршетку учешћа која је довела до смене селектора, Роналдо се упутио у тренинг центар Реал Мадрида како би одржавао форму, а спекулише се данима где ће бити његова следећа професионална дестинација.
„Роналдо сада иде у Саудијску Арабију, то је према информацијама које ја имам“, закључио је Ердоган.
Предраг Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Мијатовић за Спутњик: Ко је заслужио „Златну богињу“, о бродолому Србије и Роналдовим сузама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала