- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нејмара је стигла казна за падање

© Tanjug / AP/Francois MoriНејмар
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
Фудбалери Пари Сен Жермена савладали су екипу Стразбура резултатом 2:1 у 16. колу француске лиге, а меч је обележио Нејмар, бразилски репрезентативац, који је добио црвени картон после грубог старта и симулирања пенала у 62. минуту.
Очекивало се да ће Пари Сен Жермен лако да се избори са 19. тимом на табели, али далеко од тога да је посао био лак. Почело је добро за Пари Сен Жермен, голом у 14. минуту чији је стрелац Маркињос после асистенције Нејмара.
Међутим, исти стрелац затресао је у 51. минуту мрежу свог тима. Маркињос је желео да избије лопту после центаршута, а она је завршила у голу и донела Стразбуру изједначење.
Тада је кренуло помрачење првог тима на табели. Десет минута после аутогола, Нејмар је руком у лице неопрезно ударио Адријена Томасона, а онда је направио велику грешку и само некилико десетина секунди касније покушао да симулира прекршај за пенал.
Клемон Турпан који је судио меч одмах је препознао да је реч о симулирања и да прекршаја није било, а Нејмар је у 62. минуту зарадио други жути, односно црвени картон.
Са играчем мање, Пари Сен Жермен био је ближи подели бодова, али фудбалери Стразбура били су изразито неопрезни и оборили су Килијана Мбапеа у шестом минуту надоканде у противничком казненом простору.
Турпан је свирао пенал, а Мбапе хладнокрвно затресао мрежу за једва изборену победу.
Победа Пари Сен Жермена остаће у сенци Нејмара који је поново дао повода се прича о томе како он пречесто пада на терену без разлога и у тренуцима када није фаулиран.
Иако је јасно да Бразилац не падне сваки пут намерно, сам је својим понашањем дао аргументе онима који не воле његову игру.
У тиму лидера на табеле француске лиге још увек нема Лионела Месија који је заслужено продужио одмор после освајања Светског првенства са Аргентином.
Коди Гакпо, Холандија, Ливерпул - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Катар 2022
Црвени одговор плавима – може ли нова „лала“ да успе на Острву?
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
СПОРТ
Знају и „они“ да је Србин – Стефане, буди паметан!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала