- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак се обратио први пут по повратку у Аустралију: Нећу заборавити док сам жив

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић, Аустралијан опен 2021.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, говорио је за медије први пут по повратку у Аустралију и истакао да не може да заборави шта је доживео у тој земљи почетком претходне сезоне. Српски ас нада се да неће имати више непријатна искуства у тој земљи и очекује да се публика у Аустралији радује његовим мечевима.
После велике драме, непријатних сцена и болне неправде која је резултирала депортацијом и забраном уласка у Аустралију, Новак Ђоковић вратио се у ту земљу после одлуке Ентонија Албанеза, премијера који је одлучио да укине претходну забрану.
Осећања су помешана, али једно је сигурно, Новак је опростио, али неће моћи да заборави агонију коју су му приредиле аустралијске власти претходне сезоне што је и потврдио првим обраћањем по повратку у Аустралију.
„Не можете да заборавите такве ствари, остају са вама док сте живи. Никад тако нешто нисам доживео и надам се да више нећу никада. То остаје са вама, али морате да кренете напред. Очигледно оно што се десило пре 12 месеци није било лако за мене, ни за моју породицу, ни за било кога ко ми је близак и разочаравајуће је тако отићи из земље“, рекао је Новак.
Доказао је у наставку сезону српски тенисер колико је ментално јак, вратио се на терен јачи него икад, а то је само због тога што је депортацију и неправду касније посматрао као само још једно искуство.
„Било је то као што сам рекао нешто што никада раније нисам доживео, али то је за мене драгоцено животно искуство и нешто што ће као што сам рекао ту остати, али ја морам да идем даље“, истакао је Новак.
Иако је у Аустралији доживео можда две најтеже недеље у каријери, Ђоковић истиче да се добро осећа у тој земљи.
„У Аустралији сам се увек осећао одлично. Овде сам играо свој најбољи тенис и добио сам велику подршку, тако да се надам да ћу моћи да проведем још једно сјајно лето“, рекао је српски ас.
Ђоковић се нада да ће публика позитивно реаговати на његове мечеве, а како је истакао по повратку у Аустралију према њему су сви љубазни.
„Надам се да ће све бити позитивно, није нешто што могу да предвидим, даћу све од себе да прикажем добар тенис, као и да ћу изазвати позитивне и лепе емоције код људи. Надам се да ће се то десити на мојим мечевима. Овде сам само два дана, од људи на аеродрому, у хотелу, на теренима, сви су били љубазни, ишли смо на вечеру, за сада је све сјајно“, закључио је Новак.
Најбољи српски тенисер најпре ће играти на турниру 250 серије у Аделејду који се одржава од првог до осмог јануара, а затим се припрема за Аустралијан опен ћији је почетак заказан за 16. јануар.
Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
СПОРТ
Два лица Аустралије –„Једва чекамо да гледамо Новака“
Рафаел Надал и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
СПОРТ
Демони прошлости и даље прогањају Медведева
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
СПОРТ
Новак је остао без „доброг духа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала