- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак вратио у тим познато српско лице – заједно су били од првог Гренд слема

© Sputnik / Лола ЂорђевићБивши Новаков физиотарапеут Миљан Амановић
Бивши Новаков физиотарапеут Миљан Амановић - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, потврдио је да је завршио сарадњу са Улисесом Бадиом, аргентинским физиотерапеутом, као и да се у његов тим вратио Миљан Амановић са којим је сарађивао од 2007. до 2017. године. Амановић је родом из Книна одакле је отишао пред етничко чишћење српског становиштва, а пут га је навео на Новака.
По доласку у Аустралију, Новак Ђоковић објавио је једно изненађење односно велику промену у тиму. Уместо чувеног Улија на старом/новом месту биће Миљан Амановић, Новаков пријатељ, кум и на крају физиотерапеут.
„Почетак нове сарадње. Са Улијем сам завршио сарадњу крајем прошле сезоне и почео са Клаудијом. Миљан Амановић ће се такође вратити и путовати на одређени број недеља у сезони“, потврдио је за„Спорт клуб“ Новак.
Десет година је Амановић био члан Новаког тима и то у периоду од 2007. до 2017. године када је српски тенисер низао највеће успехе. Од првог Гренд слем трофеја до оборања многих рекорда Миљан је био уз српског аса, а после паузе од пет година време је за његов повратак.
Животна прича Миљана Амановића је веома емотивна. Рођен је у Книну где је уписао средњу медицинску школу, али се две године касније преселио у Београд јер је породица хтела да га склони услед немира када су хрватске снаге почеле етничко чишћење српског становништва.
„Уписао сам медицинску школу деведесете године. Две године касније отац се докопао за мене стипендије Книнске болнице, дошао је једног дана и рекао ми да идем у Београд. Тада сам протестовао, а данас разумем његову одлуку да за свог јединца пронађе барем мало безбеднију средину. Отишао сам са циљем да завршим школу, па кардиохирургију и да се вратим у Книн“, рекао је у једном интервју Амановић.
Прво радно место добио је у кошаркашком клубу Црвена звезда, а после три године сарадње пут га је навео на Гемакс где је срео и упознао Новака Ђоковића, а тај сусрет дефинитивно је његов живот окренуо на другу путању.
У каријери је поред Новак сарађивао најпре са Владимиром Радмановићем и Николом Јестратијевићем, кошаркашима, да би након што се растао са српским тенисером почео да ради са Милоешем Раонићем.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
СПОРТ
Аргентинац му донео највећи успех каријере – али Кецмановић ипак прекинуо сарадњу
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
СПОРТ
Новак се обратио први пут по повратку у Аустралију: Нећу заборавити док сам жив
Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
СПОРТ
Два лица Аустралије –„Једва чекамо да гледамо Новака“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала