- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огласила се Евролига: Звезда је оштећена

© AP Photo / Darko VojinovicНикола Миротић
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде званично су оштећени у мечу 16. кола Евролиге против Барселоне објавила је Евролига. Никола Миротић, кошаркаш шпанског клуба, газио је аут линију непосредно пре него што је погодио тројку која је меч одвела у продужетке.
Љути су навијачи Црвене звезде били после утакмице са Барселоном, а испоставило се и да су имали права јер кош који је погодио Никола Миротић није био исправан.
У последњим секундама регуларног дела утакмице Миротић је погодио тројку уз звук сирене и тиме донео продужетке, али је пре тога у току пријема лопте од Корија Хигинса Миротић газио аут линију.
У саопштењу Евролиге званично је откривено да је београдски клуб оштећен.
„На мечу Звезде и Барселоне, на 8,2 секунде пре краја у четвртој деоници, лопта је дошла до Корија Хигинса који је пренео и додао до Николе Миротића који је приликом пријема лопте нагазио аут линију и тако направио грешку. Лопта је требало да припадне Звезди на 3,3 секунде пре краја“
Грешку је направила судијска тројка Роберт Лотермозер, Емин Могулкоч и Аре Халико.
Барселона је после продужетка славила резултатом 99:94, а црвено-бели на крају регуларног дела игре испустили су предност од три поена, а имали су и слободна бацања којим нису успели да обезбеде већу предност.
Миротић је до тренутка шута који је одвео меч у драму имао јако лош проценат, а после утакмице упитан је за коментар поводом гажења аут линију за шта истиче да није био свестан да је то урадио.
„Нисам знао, то је нова информација за мене. Видиш какве су судије... Како после да им не звижде?! Шокиран сам, искрено“, рекао је Миротић после своје испоставиће се нерегуларне тројке.
Никола Миротић у литији - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
СПОРТ
Велики Никола имао је поруку за српске људе на Косову: Нема предаје
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
СПОРТ
Јокић трипл-даблом „угасио врелину“ за крај 2022. године
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
СПОРТ
Миротић и гажење линије: „Ето какве су судије...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала